Skip to main content

Παραμένουν στα μπλόκα οι ροδακινοπαραγωγοί της Ημαθίας

Περίπου 200 τρακτέρ και αγροτικά οχήματα έχουν αποκλείσει την Εγνατία Οδό και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Η κυκλοφορία των οχημάτων από και προς τη Βέροια εκτρέπεται μέσω της εθνικής οδού στο ύψος τη
Συνεχίζεται ο επ΄ αόριστον αποκλεισμός της Εγνατίας Οδού, στον κόμβο της Κουλούρας (λίγο πριν από τη Βέροια), από τους ροδακινοπαραγωγούς της Ημαθίας. Οι ροδακινοπαραγωγοί έχουν αποκλείσει το δρόμο από χθες το μεσημέρι ζητώντας από την κυβέρνηση την υλοποίηση μέτρων για την ενίσχυση του εισοδήματός τους.

Περίπου 200 τρακτέρ και αγροτικά οχήματα βρίσκονται πάνω στο δρόμο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Η κυκλοφορία των οχημάτων από και προς τη Βέροια εκτρέπεται (παράκαμψη περίπου 5 χλμ) μέσω της εθνικής οδού στο ύψος της Αλεξάνδρειας. Οι αγρότες της Ημαθίας εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τον τρόπο που έγινε η πρόσκληση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προς τους εμπλεκόμενους φορείς για συνάντηση, την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου, με την υπουργό Κατερίνα Μπατζελή.

Σύμφωνα με τους ροδακινοπαραγωγούς της Ημαθίας, το υπουργείο δεν απέστειλε πρόσκληση στους αγροτικούς συλλόγους, παρά μόνο στις βιομηχανίες και σε μεγάλες ομάδες παραγωγών, τα συμφέροντα των οποίων, όπως υποστηρίζουν, δεν είναι ταυτόσημα με των απλών αγροτών.

ZENITH