Skip to main content

Παράνομη η απεργία των τελωνειακών

Παράνομη κρίθηκε από το μονομελές πρωτοδικείο της Αθήνας η απεργία των τελωνειακών, που έχει ως αποτέλεσμα η αγορά να είναι στεγνή από καύσιμα. Οι τελωνειακοί οφείλουν από σήμερα, Κυριακή, να επιστρέψ
Παράνομη κρίθηκε από το μονομελές πρωτοδικείο της Αθήνας η απεργία των τελωνειακών, που έχει ως αποτέλεσμα η αγορά να είναι στεγνή από καύσιμα. Τα Ασφαλιστικά μέτρα κατά των τελωνειακών υπαλλήλων κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία τους.

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι η απόφαση θα επιδοθεί το Σάββατο στους τελωνειακούς υπαλλήλους, οι οποίοι από σήμερα, Κυριακή, οφείλουν να επιστρέψουν στις υπηρεσίες τους.

Ο υπουργός είχε συναντηθεί χθες με τους εκπροσώπους των τελωνειακών υπαλλήλων, οι οποίοι παρέμειναν αμετακίνητοι σε ό,τι αφορά στη συνέχιση της απεργίας τους.

Στη βόρεια Ελλάδα οι τελωνειακοί «έσπασαν» την απεργία και ο εφοδιασμός γίνεται κανονικά, αντίθετα στο Λεκανοπέδιο τα πρατήρια έχουν «στεγνώσει».

Από το πρωί του Σαββάτου, εκατοντάδες βυτιοφόρα έχουν συγκεντρωθεί στο χώρο των διυλιστηρίων των ΕΛΠΕ στην περιοχή της Νέας Ιωνίας στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να εφοδιαστούν με καύσιμα και να τροφοδοτήσουν την αγορά.

Στη Θεσσαλονίκη δεν παρατηρούνται προβλήματα στα πρατήρια υγρών καυσίμων.

Βυτιοφορείς από την Αττική, την Πελοπόννησο και νησιωτική Ελλάδα ταξίδεψαν έως τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να εφοδιαστούν με καύσιμα.

Ωστόσο η ουρά που σχηματίζουν τα βυτιοφόρα έξω από τα ΕΛΠΕ είναι μεγάλη και η διαδικασία κρατάει αρκετές ώρες.

ZENITH