Skip to main content

Παραπέμπονται δύο κτηνίατροι για δωροδοκία από αγελαδοτρόφο

Kατηγορούνται για «φακελάκι» από αγελαδοτρόφο της Θεσσαλονίκης, για να προωθήσουν ταχύτερα τις διαδικασίες αποζημίωσης για μολυσμένα βοοειδή κτηνοτροφικής μονάδας που σφαγιάστηκαν.

του Μάρκου Γεωργίου

Σε Τριμελές Πλημμελειοδικείο παραπέμπονται να δικαστούν δύο κτηνίατροι που κατηγορούνται ότι πήραν «φακελάκι» από αγελαδοτρόφο της Θεσσαλονίκης, για να προωθήσουν ταχύτερα τις διαδικασίες αποζημίωσης για βοοειδή κτηνοτροφικής  μονάδας που σφαγιάστηκαν  λόγω μολυσματικής νόσου.

Σήμερα εκδόθηκε παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης που οδηγεί στο εδώλιο του  κατηγορουμένου τους  δύο κτηνιάτρους  ενώ  απαλλάσσει από τις κατηγορίες άλλον έναν κτηνίατρο.

Σε βάρος του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για διάδοση ασθένειας ζώων, εκβίαση και παθητική δωροδοκία αλλά το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε να μην κατηγορηθούν για το πρώτο αδίκημα.

Επίσης κατάργησε τους περιοριστικούς όρους (χρηματική εγγύηση, εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα) που είχαν επιβληθεί εις βάρος και των τριών κατηγορουμένων , στο στάδιο της προδικασίας.

Οι τρεις κτηνίατροι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνελήφθησαν, το καλοκαίρι του 2013,  από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ. Ο κτηνοτρόφος κατήγγειλε  τους κτηνιάτρους.ότι του ζήτησαν 12.000 ευρώ.

Τα  χαρτονομίσματα προσημειώθηκαν και ακολούθησαν οι συλλήψεις , κατά τη διάρκεια  αστυνομικής επιχείρησης.

ZENITH