Skip to main content

Παράπονα και καρφιά στη ΝΔ Θεσσαλονίκης

Τέλος στην εσωστρέφεια επιχειρούν να βάλουν στον κομματικό μηχανισμό, όμως οι διαφοροποιήσεις συνεχίζονται…

του Τάσου Τασιούλα

Για τις συνεδριάσεις των νομαρχιακών συνελεύσεων και την οργάνωση της περιφερειακής συνδιάσκεψης (μετά το Πάσχα) ετοιμάζονται στον τοπικό κομματικό μηχανισμό της ΝΔ Θεσσαλονίκης. Οι προετοιμασίες γίνονται εν όψει της εθνικής συνδιάσκεψης του κόμματος τον ερχόμενο Ιούνιο, όπου θα τεθεί επί τάπητος το ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα του κόμματος.

Στη ΝΔ θεωρούν ότι πλέον η περίοδος της εσωστρέφειας μετά την ήττα στις εκλογές έκλεισε, με την ολοκλήρωση και της αποτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος. Ωστόσο, δε φαίνεται να συμβαίνει το ίδιο και σε επίπεδο στελεχών, έστω και μεμονωμένα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς, επέλεξε να αξιοποιήσει για το αντιπολιτευτικό έργο της ΝΔ δυο βουλευτές της Α’ Θεσσαλονίκης, τον Σταύρο Καλαφάτη και την Έλενα Ράπτη. Και οι δυο αναλαμβάνουν καίρια πόστα, ο πρώτος ως συντονιστής της Ομάδας Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και η δεύτερη ως τομεάρχης Πολιτισμού.

Δεν αξιοποιήθηκαν όμως οι άλλοι βουλευτές και συγκεκριμένα ο Κώστας Γκιουλέκας, ο Θεόδωρος Καράογλου και ο Σάββας Αναστασιάδης.

Οι δυο πρώτοι μάλιστα με τοποθετήσεις τους στο εσωτερικό του κόμματος δεν έχουν κρύψει τα παράπονά τους για στελέχη του περιβάλλοντος του πρώην πρωθυπουργού, τα οποία στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου φέρονται να έχουν στηρίξει συγκεκριμένες υποψηφιότητες, όπως του Στράτου Σιμόπουλου στην Α’ Θεσσαλονίκης και του Δημήτρη Βαρτζόπουλου στη Β’.

Τόσο ο κ. Γκιουλέκας, όσο και ο κ. Καράογλου έχουν τηρήσει αποστάσεις από την πολιτική που ασκεί η ηγεσία του κόμματος σε μια σειρά από τοποθετήσεις τους, αφήνοντας να φανεί ότι δεν είναι όλα… ρόδινα. Χαρακτηριστικό των αποστάσεων που έχουν λάβει είναι ότι φέρονται να έχουν δεχτεί πρόταση να αναλάβουν κι αυτοί ρόλο στο αντιπολιτευτικό σχήμα της ΝΔ, αλλά δεν την αποδέχτηκαν.

Επίσης και οι δυο είχαν τοποθετηθεί υπέρ της διεξαγωγής έκτακτου συνεδρίου κι όχι εθνικής συνδιάσκεψης, ενώ έχουν εκφράσει ανοιχτά κριτική στην ιδεολογικοπολιτική στροφή που έκανε η ΝΔ την περίοδο πριν από τις εκλογές.

Οι κ.κ. Γκιουλέκας και Καράογλου μάλιστα κάνουν συνεχείς επαφές με στελέχη της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, συζητώντας προφανώς και τα εσωκομματικά ζητήματα.

ZENITH