Skip to main content

Παρασκευόπουλος: Αλλαγή πολιτικής με σεβασμό στο Σύνταγμα

Την αλλαγή πολιτικής, με το βλέμμα στους αδύναμους πολίτες, προανήγγειλε ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής.

Την αλλαγή πολιτικής, με το βλέμμα στους αδύναμους πολίτες, προανήγγειλε ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής, από τον απερχόμενο υπουργό από τον απερχόμενο υπουργό, Χαράλαμπος Αθανασίου.

Ο υπουργός  Δικαιοσύνης δήλωσε ότι η δικαιοσύνη πρέπει να είναι στο πλευρό των αδυνάτων και να έχει ως χαρακτηριστικό την αυστηρότητα αλλά και την επιείκεια.

Ο κ. Αθανασίου έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην αλλαγή της σωφρονιστικής πολιτικής, λέγοντας χαρακτηριστικά:

“Θα υπάρξει αλλαγή πολιτικής και χωρίς να ξεχάσουμε τη σημασία του συντάγματος και του κράτους δικαίου. Θα αρχίσουμε από εκείνες τις περιοχές που συναντάμε ανθρώπους που είναι σε δυσχερέστερη κατάσταση, π.χ. τους φυλακισμένους και τους ανήλικους”.

Από την πλευρά του ο κ. Αθανασίου υπεραμύνθηκε του έργου του απαριθμώντας τις βασικές νομοθετικές πρωτοβουλίες που προχώρησαν κατά τη διάρκεια της θητείας του.

«Εκκρεμούν -και είμαι σίγουρος πως θα βελτιωθούν- ο Κωδικας Πολιτικής Δικονομίας, ο σωφρονιστικός κώδικας, ο Ποινικής Δικονομίας και ο Ποινικός Κώδικας, που δεν έχουν υιοθετηθεί κατά γράμμα από το υπουργείο, μέχρι στιγμής», τόνισε ο απερχόμενος υπουργός.

ZENITH