Skip to main content

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης από την ΕΔΟΘ

Μεταξύ των αιτημάτων τους είναι και τα θέματα του Κρατικού Προϋπολογισμού, μέσα από τον οποίο προωθείται η μείωση των αποδοχών τους, το πάγωμα των προσλήψεων και οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
Παράσταση διαμαρτυρίας στο πρώην ΥΜΑΘ πραγματοποίησε το μεσημέρι η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ), με στόχο την ανάδειξη των προβλημάτων που συνδέονται με το ασφαλιστικό και ιδιαίτερα με το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων.

«Είχαμε μια συνάντηση με τον κ. Χατζηκωνσταντίνου στον οποίο επιδώσαμε ψήφισμα με τα αιτήματά μας. Του ζητήσαμε να τα μεταφέρει στην πολιτική ηγεσία και να έχουμε κάποια συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς», σημειώνει στη Voria.gr ο κ. Παναγιώτης Φραγκίδης, γραμματέας οικονομικού της ΕΔΟΘ.

Μεταξύ των αιτημάτων των δημοσίων υπαλλήλων είναι και τα θέματα του Κρατικού Προϋπολογισμού, μέσααπό τον οποίο προωθείται η μείωση των αποδοχών τους, το πάγωμα τωνπροσλήψεων, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις και η παραπέρα υποβάθμισητης υγειονομικής τους περίθαλψης.

«Η συζήτηση έχει παγώσει προς το παρόν. Αυτό που θέλουμε είναι να δούμε τις προτάσεις της κυβέρνησης, γιατί άλλα μας υπόσχονται και άλλα βλέπουμε. Ενώ μας είχαν υποσχεθεί ότι δεν θα υπάρξει πάγωμα των μισθών για το 2010, ξαφνικά βλέπουμε να μιλάνε όχι μόνο για πάγωμα αλλά και για μείωση των αποδοχών», αναφέρει ο κ. Φραγκίδης.

Τα μέλη της ΕΔΟΘ δηλώνουν έτοιμα να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να δοθεί ικανοποιητική απάντηση στα αιτήματά τους.

ZENITH