Skip to main content

Παράσταση στο Γερμανικό Προξενείο τη Μεγάλη Εβδομάδα για τις αποζημιώσεις

Η Τοπική Επιτροπή Διεκδίκησης Γερμανικών Οφειλών φέτος θα παραδώσει το ψήφισμα της Βουλής, παρουσία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

του Τάσου Τασιούλα

Παράσταση στο Γερμανικό Προξενείο στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, ώστε να παραδώσουν το ψήφισμα της Βουλής για τις γερμανικές επανορθώσεις και αποζημιώσεις ετοιμάζουν για τη Μεγάλη Πέμπτη ή τη Μεγάλη Παρασκευή τα μέλη της Τοπικής Επιτροπής Διεκδίκησης Γερμανικών Οφειλών και οι βουλευτές που το υπερψήφισαν στη Βουλή.

Η μέρα επίδοσης του ψηφίσματος θα εξαρτηθεί από τις συνεδριάσεις της Βουλής, η οποία το πιθανότερο είναι να κλείσει τη Μεγάλη Τετάρτη, επειδή όμως μπορεί να παραταθεί για μια μέρα το κλείσιμο, η παράσταση θα γίνει είτε Μ. Πέμπτη, είτε Μ. Παρασκευή.

Όπως τόνισε στη Voria.gr ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, ο οποίος ήταν και από τους ανθρώπους που συνέγραψαν το ψήφισμα, «κάθε χρόνο κάνουμε παράσταση στο Γερμανικό Προξενείο. Φέτος όμως θα έχουμε να επιδώσουμε και το επίσημο ψήφισμα της Βουλής των Ελλήνων. Εμείς οι Θεσσαλονικείς παράλληλα θα δώσουμε έμφαση και στις ιδιαίτερες διεκδικήσεις της πόλης, δηλαδή για τα λύτρα των Εβραίων και για τα λεφτά που πήραν οι δυνάμεις κατοχής από το Δήμο».

Η Τοπική Επιτροπή Διεκδίκησης Γερμανικών Οφειλών λειτουργεί στο πλαίσιο της αρμόδιας Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής, που μετά τη σύστασή της αναθερμαίνει ουσιαστικά το πλαίσιο των διεκδικήσεων της χώρας απέναντι στη Γερμανία.

Στην παράσταση στο Γερμανικό Προξενείο αναμένεται να είναι παρόντες όλοι οι βουλευτές Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τα μέλη της Τοπικής Επιτροπής.

ZENITH