Skip to main content

Παρατάσεις για Ε11 και φορολογικές υποχρεώσεις ζητά η ΠΕΦΕ

Παράταση της προθεσμίας της ηλεκτρονικής υποβολής του εντύπου Ε11 καθώς και όλων των φορολογικών υποχρεώσεων οι οποίες λήγουν 31/1/2015 ζητά με επιστολές της η Πανελλήνια Ένωση Φοροτεχνών Επιστημόνων.

Παράταση της προθεσμίας της ηλεκτρονικής υποβολής του εντύπου Ε11 καθώς και όλων των φορολογικών υποχρεώσεων οι οποίες λήγουν 31/1/2015 ζητά με επιστολές της προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας η Πανελλήνια Ένωση Φοροτεχνών Επιστημόνων.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην επιστολή προς τον υπουργό Γκίκα Χαρδούβελη, «επειδή μεσολαβούν οι Εθνικές εκλογές και πολλοί φορολογούμενοι- επιτηδευματίες, αλλά και συνάδελφοι λογιστές- φοροτεχνικοί θα βρεθούν εκτός της περιοχής που εργάζονται για να ασκήσουν το εκλογικό του δικαίωμα, θεωρούμε ότι είναι καθολικό το αίτημα παράτασης όλων των φορολογικών υποχρεώσεων οι οποίες λήγουν 31/1/2015 (δηλώσεις ΦΠΑ Α΄, παρακρατούμενοι φόροι και λοιπές υποχρεώσεις, Α.Π.Δ. , κ.λπ.), κατά 4 εργάσιμες ημέρες, έως τις 6/2/2015».

Στη δεύτερη επιστολή προς τον υπουργό Γιάννη Βρούτση, σημειώνεται «με το έντυπο Ε11, γνωστοποίηση στοιχείων ετήσιας κανονικής άδειας, καθίσταται υποχρεωτική από 1/1/2015 και εντός του μηνός Ιανουαρίου από 1/1 έως και 31/1 κάθε έτους, η ηλεκτρονική υποβολή στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ με τα στοιχεία των εργαζομένων που έλαβαν ετήσια άδεια και επίδομα αδείας και έχουν καταχωρηθεί στο βιβλίο αδειών. Επειδή πρόκειται για μια νέα υποβολή ενός καινούργιου εντύπου, θεωρούμε ότι πρέπει να δοθεί ο εύλογος χρόνος παράτασης και αυτής της διαδικασίας, τουλάχιστον ενός μηνός».

Τις δύο επιστολές για τις παρατάσεις υπογράφουν ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Φοροτεχνών Επιστημόνων, Κωνσταντίνος Αναστόπουλος και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Μανούσος Ντουκάκης. 
 

ZENITH