Skip to main content

Παράταση για τη ρύθμιση οφειλών

Παρατείνεται κατά δύο μήνες η προθεσμία υποβολής της ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας για την υπαγωγή στη ρύθμιση επιχειρηματικών και επαγγελματικών οφειλών
Παρατείνεται κατάδύο μήνες η προθεσμία υποβολής της ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας για την υπαγωγή στη ρύθμιση επιχειρηματικών καιεπαγγελματικών οφειλών προς τα πιστωτικά ιδρύματα, όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος «Απλοποίηση διαδικασιών σύστασης  προσωπικών και κεφαλαιουχικών εταιρειών και άλλες διατάξεις».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, με  σχετική τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίστηκε ήδη στην Ολομέλειατης Βουλής, ηπροθεσμία για την προσκόμιση της φορολογικής και της ασφαλιστικήςενημερότητας είναι πλέον η 30η Ιουλίου 2010.

«Η παράταση αυτή κατέστηαναγκαία, προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στους δανειολήπτεςνα αξιοποιήσουν το πρόγραμμα παροχής εγγυήσεων του ΤΕΜΠΜΕ για τηχορήγηση δανείων για την εκπλήρωση των φορολογικών και ασφαλιστικώνυποχρεώσεων τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Λόγω της παράτασης της προθεσμίας για την υποβολή τωνπαραπάνω ενημεροτήτων, παρατάθηκε και η προθεσμία αποπληρωμής του δέκατοις εκατό των οφειλών που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες μετά την 1.1.2005και μέχρι την 30.6.2007 κατά τα οριζόμενα στην παράγραφο 4 του άρθρου 1του ν. 3816/2010 από την 15.6.2010 στην 10.8.2010.

ZENITH