Skip to main content

Παράταση μέχρι 30 Απριλίου σε συμβάσεις έργου

Την παράταση μέχρι 30 Απριλίου των συμβάσεων έργου σε υπηρεσίες όπου οι συμβασιούχοι καλύπτουν το 50% του προσωπικού προβλέπει το νομοσχέδιο για τις προσλήψεις στο Δημόσιο.
Παρατείνονται μέχρι τις 30 Απριλίου όλες οι συμβάσεις έργου, που έληξαν ή θα λήξουν το επόμενο τρίμηνο, σε υπηρεσίες όπου οι συμβασιούχοι καλύπτουν το 50% του προσωπικού, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, που κατέθεσε το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης.

Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι οι δήμοι και οι νομαρχίες έχουν τη δυνατότητα να συνάπτουν συμβάσεις έργου, ύστερα από έγκριση του ΑΣΕΠ, έως τις 31/12/2011, ακόμα και αν έχουν κενές οργανικές θέσεις.

Το νομοσχέδιο προβλέπει μοριοδότηση για τους υποψηφίους σε διαγωνισμούς που κατέχουν και δεύτερο μεταπτυχιακό ή διδακτορικό. Μόρια προβλέπονται και για τα τέκνα μονογονεϊκών οικογενειών. Επίσης, θα παραμείνει ο συντελεστής 3 για το τεστ δεξιοτήτων. Ενστάσεις εναντίον της διαδικασίας πρόσληψης στο Λιμενικό, την Πυροσβεστική και τους ειδικούς φρουρούς θα εξετάζονται από το ΑΣΕΠ, ενώ θεσπίζεται αναδρομικά δυνατότητα ενστάσεων στη δημοτική αστυνομία, μέσω ΑΣΕΠ.

ZENITH