Skip to main content

Παράταση μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου ζητάει η Εξεταστική για τη Siemens

Την παράταση των εργασιών της μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου ζήτησε η Επιτροπή της Βουλής που διερευνάει την υπόθεση της Siemens.
Την παράταση των εργασιών της μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου ζήτησε η Επιτροπή της Βουλής που διερευνάει την υπόθεση της Siemens, ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρό της, Σ. Βαλυράκη, ζητούμενό της είναι «απλές σοβαρές ενδείξεις», που αναμένεται να προκύψουν μέχρι τέλους.

Παράλληλα, όπως υπογράμμισε ο κ. Βαλυράκης, προετοιμάζεται με μεγάλη προσοχή η αποστολή κλιμακίου της επιτροπής στη Γερμανία με διευρυμένο αντικείμενο: την εξέταση των κ. Κουτσενρόιτερ και Σίκατσεκ, αλλά και την προσπάθεια να καταθέσει ο φυγόδικος Μιχάλης Χριστοφοράκος.

Πεταλωτής: Η κυβέρνηση έπραξε όπως είχε υποχρέωση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, σε ερώτηση σχετικά με την επιστολή του υπουργού Επικρατείας Χάρη Παμπούκη προς τη Siemens Ελλάδας και Γερμανίας, τόνισε ότι η κυβέρνηση έπραξε όπως είχε υποχρέωση, προκειμένου να διευκολυνθεί η έρευνα της εξεταστικής επιτροπής με όποια στοιχεία υπάρχουν.

«Ήδη η πρώτη απάντηση από τη Siemens Ελλάδας έχει έρθει και αναφέρει ότι θα συμβάλει στην πλήρη διερεύνηση των σημαντικών θεμάτων που συζητώνται», ανέφερε ο κ. Πεταλωτής.

Σε ερώτηση εάν θα υπάρξουν κυρώσεις αν θεωρήσει η κυβέρνηση ότι η Siemens δεν συνεργάζεται επαρκώς, δήλωσε ότι «είναι γνωστό τι έγινε με τη Siemens, τα μαθαίνουμε μέρα με τη μέρα, προκύπτουν από την εξεταστική επιτροπή και φυσικά για όλα υπάρχουν συνέπειες».

ZENITH