Skip to main content

Παράταση στη ρύθμιση οφειλών προς τις τράπεζες ζητά το ΒΕΘ

Την παράταση της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων ρύθμισης οφειλών προς τις τράπεζες, μέχρι και τις 31 Μαΐου ζητά το ΒΕΘ, με επιστολή του προς την υπουργό Οικονομίας.
Την παράταση της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων προς τις τράπεζες, για την υπαγωγή των επιχειρήσεων στη «Ρύθμιση οφειλών επιχειρήσεων, επαγγελματιών και αγροτών προς τα πιστωτικά ιδρύματα», μέχρι και τις 31 Μαΐου (λήγει στις 15 Απριλίου), ζητά το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) με επιστολή του προς την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, το ΒΕΘ ζητά την παράταση της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων μέχρι 31 Μαΐου, ημερομηνία που δόθηκε για την προσκόμιση της φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΒΕΘ, η ανάγκη για παράταση της προθεσμίας προέκυψε κατά τη χθεσινή εκδήλωση του ΒΕΘ με θέματα «Ρύθμιση επιχειρηματικών και επαγγελματικών οφειλών προς τα πιστωτικά ιδρύματα» και «Η στρατηγική και τα νέα προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ», καθώς δεν ήταν λίγοι από τους παρευρισκόμενους στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου, που ζήτησαν την επιμήκυνση της καταληκτικής ημερομηνίας.

Ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή, Δημήτρης Σπυράκος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση, αναφέρθηκε  σε καταγγελίες πολιτών, σύμφωνα με τις οποίες  το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν περιπτώσεις τραπεζών που δεν δέχτηκαν να παραλάβουν αιτήσεις επιχειρηματιών. «Κάποιες τράπεζες άργησαν να ενημερωθούν. Ωστόσο, αν χρειαστεί, σε περιπτώσεις άρνησης  παραλαβής των αιτήσεων δεν αποκλείεται να επιβληθούν και κυρώσεις», διευκρίνησε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Σωτήρης Μαγόπουλος, χαρακτήρισε πραγματική ανάσα για την αγορά τη ρύθμιση των οφειλών προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, επισημαίνοντας ότι διευκολύνεται η αποπληρωμή των δανείων, τίθενται περιορισμοί στην επεξεργασία δεδομένων από τον Τειρεσία και διοχετεύεται ρευστότητα στην αγορά.

ZENITH