Skip to main content

Παρατείνεται η κράτηση στενών συνεργατών της Λ. Μπετανκούρ

Για 24 ώρες παρατείνεται η κράτηση τεσσάρων προσώπων που συνδέονται με την πλουσιότερη γυναίκα της Γαλλίας, τη Λιλιάν Μπετανκούρ, ανακοινώθηκε από τη γενική εισαγγελία του Παρισιού.
Για 24 ώρες παρατείνεται η κράτηση τεσσάρων προσώπων που συνδέονται με την πλουσιότερη γυναίκα της Γαλλίας, τη Λιλιάν Μπετανκούρ, ανακοινώθηκε από τη γενική εισαγγελία του Παρισιού. Η παράταση αυτή κρίθηκε αναγκαία για να ανακριθούν περαιτέρω για φοροδιαφυγή οι τέσσερις άντρες, στενοί συνεργάτες της κληρονόμου της L΄Oreal.

Ο Φρανσουά-Μαρί Μπανιέ, στενός φίλος της Μπετανκούρ, ο Πατρίς ντε Μεστρ, διαχειριστής της περιουσίας της, ο Φαμπρίς Γκογκέλ, πρώην δικηγόρος της για φορολογικά ζητήματα και ο Κάρλος Βεζαρανό, διαχειριστής ενός νησιού στις Σεϋχέλλες που της ανήκει, κρατούνται στη διεύθυνση Οικονομικού Εγκλήματος.

Το σκάνδαλο ξέσπασε όταν πρώην συνεργάτης της 87χρονης Μπετανκούρ αποκάλυψε ότι η ίδια και ο σύζυγός της, που σήμερα δεν ζει, έκαναν παράνομες «δωρεές» αρκετών χιλιάδων ευρώ στην προεκλογική προεδρική εκστρατεία του Σαρκοζί το 2007.

ZENITH