Skip to main content

Παρατείνεται μέχρι αύριο το μεσημέρι η αγωνία

Παρατείνεται μέχρι αύριο το μεσημέρι η αγωνία για το μέλλον των κινητοποιήσεων, που έχουν παραλύσει μεταφορές και μετακινήσεις στη χώρα μας.
Παρατείνεται μέχρι αύριο το μεσημέρι η αγωνία πολιτών, επιχειρηματιών και παραγωγών για το μέλλον των κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης, που έχουν παραλύσει τις μεταφορές και τις μετακινήσεις εν μέσω μιας κρίσιμης περιόδου για τον τουρισμό και εν γένει την ελληνική οικονομία.

Η απόφαση που ελήφθη στη μαραθώνια σύσκεψη των προέδρων και τωνΓενικών Γραμματέων των 9 Ομοσπονδιών φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιαςχρήσης όλης της χώρας ... ήταν να μη ληφθεί ακόμη απόφαση. Στη σύσκεψη  έγινε η αποτίμηση των αποτελεσμάτων τηςτετράωρης διαπραγμάτευσης με τον υπουργό κ. Δημήτρη Ρέππα.

Όπως ανακοίνωσε μετά το πέρας της σύσκεψης ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροής των μεταφορέων, κ. Γιώργος Τζωρτζάτος, η απόφαση για τη λήξη ή τη συνέχιση της απεργίας θα ληφθεί από την αυριανή γενική συνέλευση των προέδρων των Σωματείων των ιδιοκτητών φορτηγών. Η συνέλευση θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι σημερινές εξελίξεις, οι οποίες πυροδοτήθηκαν από την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επίταξη των φορτηγών επιτρέπουν σημαντικά περιθώρια αισιοδοξίας για την εξεύρεση της καλύτερης λύσης.

Εξάλλου, η κυβέρνηση ως ένδειξη καλής θέλησης καθυστέρησετη διαδικασία της επίταξης.

Την αλλαγή της στάσης των απεργών είχε αποκαλύψει νωρίτερα σήμερα και ενώ συνεχιζόταν οι διαπραγματεύσεις των ιδιοκτητών φορτηγών με τον κ. Ρέππα η Voria.gr. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠανελλήνιαςΟμοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών, Απόστολο Κενανίδη, υπάρχει η πρόθεση για αναστολή των κινητοποιήσεων γιαένα διάστημα 20 ημερών, προκειμένου να υπάρξει διαβούλευση με τουπουργείο πάνω στο επίμαχο νομοσχέδιο.

ZENITH