Skip to main content

Παρατείνονται οι προθεσμίες για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Από τις 20 Μαΐου έως και τις 18 Ιουνίου παρατείνονται οι προθεσμίες για την υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος από μισθωτούς και συνταξιούχους, καθώς και για υποβολή δηλώσεων στοιχείων ακινήτων τ
Παράταση στις προθεσμίες υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος μισθωτών και συνταξιούχων αποφάσισε να δώσει το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου , η έναρξη της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για υποχρέους που αποκτούν εισόδημα από μισθούς, συντάξεις, αμοιβές ως αξιωματικοί ή κατώτερο πλήρωμα εμπορικών πλοίων, εισόδημα αλλοδαπής ορίζεται η 20ή Μαΐου. Η υποβολή των δηλώσεων ολοκληρώνεται μέσα σε 22 εργάσιμες ημέρες, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ του φορολογουμένου, με αρχή για το ψηφίο 1 την 20ή Μαΐου 2010.

Σημειώνεται ότι η προθεσμία υποβολής δηλώσεων στοιχείων ακινήτων έτους 2010 (έντυπο Ε9) ορίζεται στις ίδιες ημερομηνίες με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος για τους προαναφερθέντες υποχρέους.

Επίσης, από τις 20 Μαΐου, αρχίζουν να εκπνέουν και οι προθεσμίες για υποβολή δηλώσεων από συμμετοχή σε εταιρεία, κοινοπραξία ή κοινωνία με βιβλία Α΄, Β΄, Γ΄.

ZENITH