Skip to main content

Παράθυρο για συμβιβασμό από Μέρκελ

Θα δούμε τις προτάσεις που θα καταθέσει η Ελλάδα, έχουμε λίγες μέρες περιθώριο, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Η Ευρώπη βρίσκεται σε αναζήτηση συμβιβασμών για το ελληνικό ζήτημα, δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, σημειώνοντας πως ανυπομονεί για την πρώτη της συνάντηση με τον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, η κα Μέρκελ αναφέρθηκε στην Ελλάδα λέγοντας πως «θα δούμε τις προτάσεις που θα καταθέσει η Ελλάδα. Θα συζητηθούν στο πλαίσιο των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης που ξανασυναντώνται τη Δευτέρα. Οπότε έχουμε λίγες μέρες περιθώριο.

Όπως είπε, «η αξιοπιστία της Ευρώπης βασίζεται στο σεβασμό των κανόνων από τα μέλη της. Θα έλεγα μόνο ότι η Ευρώπη πάντοτε θέτει στόχο να βρει συμβιβασμούς και αυτή είναι η επιτυχία της Ευρώπης. Η Γερμανία είναι έτοιμη για αυτόν. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αξιοπιστία της Ευρώπης εξαρτάται από το να σεβόμαστε τους κανόνες και να μπορούμε να βασιστούμε ο ένας στον άλλον».

Αναφορικά με την ειρηνευτική συμφωνία για την Ουκρανία στο Μινσκ, υπογράμμισε ότι «είναι ένα παράθυρο ελπίδας, τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο».

ZENITH