Skip to main content

Παρέλαση κωδωνοφόρων ζωντανεύει τους δρόμους της Θεσσαλονίκης(φωτο+vid)

Mε κουδούνια, πολύχρωμα φλάμπουρα και ντυμένοι προβιές ζώων, ξεχύθηκαν στους δρόμους της Θεσσαλονικης, κωδωνοφόροι από όλη την Ελλάδα.
Mε  κουδούνια, πολύχρωμα φλάμπουρα και ντυμένοι προβιές ζώων, ξεχύθηκαν στους δρόμους της Θεσσαλονικης, κωδωνοφόροι από όλη την Ελλάδα. Μεγάλοι και μικροί, συμμετέχουν φέτος, για δεύτερη χρονιά, στους «Δρόμους του Κουδουνιού», με μια μεγάλη παρέλαση που ξεκίνησε από το Λευκό Πύργο με κατεύθυνση την Πλατεία Αριστοτέλους. Μετά από μία χρωματιστή, μουσική και φασαριόζικη στάση εκεί, οι κωδωνοφόροι, ανά ομάδες,  θα ξεχυθούν σε  δρόμους της πόλης.
 
Image
bell 3 yes
 
Με μεγάλο αριθμό κωδωνοφόρων συμμετέχει στους «Δρόμους του Κουδουνιού» η Δράμα. Από τον Βώλακα τον τόνο στην παρέλαση θα δώσουν τα Χαράπια και οι Αρκούδες, συνοδεία γκάιντας και νταχαρέδων (παραδοσιακά κρουστά), από την Πετρούσα οι Μπαμπιντέν, άντρες με τραγόμορφη μεταμφίεση, αλλά και οι Ντεβανίσκα, νέοι από τους Πύργους Προσοτσάνης.
 
Μαζί τους οι Αράπηδες από το Παγονέρι, το Μοναστηράκι και τον Ξηροπόταμο, αλλά και οι Μπαμπούγεροι από την Καλή Βρύση. Ονομαστοί σε όλα τα Βαλκάνια είναι οι Μέριου, οι κωδωνοφόροι του Σοχού Θεσσαλονίκης. Με δέρματα από αιγοπρόβατα και πέντε μεγάλα κουδούνια στη μέση οι Μπαμπούγεροι από το Φλάμπουρο των Σερρών ξεσηκώνουν τους περαστικούς με τους ήχους και τις φωνές τους, ενώ με την ίδια αμφίεση και σάλι με φλουριά, χρυσές κορδέλες και κρόσσια παρελαύνουν οι Μπαμπούγεροι της Ανθής των Σερρών.
 
Image
bell front yes
 
 
Image
bell back yes
 
 
 
 
Business Story
Off

ZENITH