Skip to main content

Παρέλαση με διαμαρτυρία στο δήμο Χορτιάτη

Συμβολική διαμαρτυρία θα πραγματοποιήσουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί του δήμου Χορτιάτη αύριο, κατά τη διάρκεια της σχολικής παρέλασης, διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις στη σχολική στέγη.
Συμβολική διαμαρτυρία θα πραγματοποιήσουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί του δήμου Χορτιάτη αύριο, κατά τη διάρκεια της σχολικής παρέλασης, διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις στη σχολική στέγη. Μαθητές κάθε ηλικίας θα παρελάσουν με ένα αυτοκόλλητο  κολλημένο στο στήθος τους, στο οποίο θα αποτυπώνεται μια θηλιά. 

Όπως σημειώνει στη Voria.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Χοριάτη κ. Γιάννης Γαρυφάλλου, το αυτοκόλλητο θα συμβολίζει τη θηλιά που σφίγγει στο λαιμό των παιδιών και των εκπαιδευτικών. «Έχουμε κουραστεί να ακούμε ευχολόγια και μελλοντικές προθέσεις, θέλουμε πράξεις και τις θέλουμε άμεσα», προσθέτει.

Μεταξύ άλλων, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί του Δήμου Χορτιάτη διεκδικούν την άμεση αποπεράτωση του 6/θέσιου Λυκείου Φιλύρου και της επέκτασής του σε 12/θέσιο με κλειστό γυμναστήριο 950 τμ, καθώς και την αποπεράτωση του κτιριακού Συγκροτήματος Γυμνασίου – Λυκείου Ασβεστοχωρίου (θέση Μπουλουβάνια). Παράλληλα, ζητούν την επίσπευση των διαδικασιών για την άμεση ανέγερση νέου Δημοτικού Σχολείου Εξοχής, για την ολοκλήρωση του φακέλου του 2ου Δημοτικού Φιλύρου και την άμεση υποβολή του στον ΟΣΚ.

ZENITH