Skip to main content

Παρέμβαση του ΕΕΘ για την πάταξη του παραεμπόριου

Την κινητοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών για την πάταξη του φαινομένου του παραεμπορίου που έχει λάβει δραματικές διαστάσεις στη διάρκεια των εορτών, ζήτησε ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης.
Την κινητοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών για την πάταξη του φαινομένου του παραεμπορίου που έχει λάβει δραματικές διαστάσεις στη διάρκεια των εορτών, ζήτησε ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης, από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, Δημήτριο Παπαγεωργίου, το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, τον αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας, Θεόδωρο Αθανάσαρο και το Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή, Κωνσταντίνο Κασαπάκη.   

«Το πρόβλημα του παραεμπορίου δυστυχώς τις τελευταίες ημέρες έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις ιδιαίτερα στην περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης. Παρά τις  επανειλημμένες παρεμβάσεις του  Επιμελητηρίου μας η κατάσταση γίνεται ολοένα και χειρότερη  ιδιαίτερα τώρα τις ημέρες των εορτών», τονίζει στην επιστολή ο κ. Ζορπίδης.

Κεντρικοί δρόμοι της Θεσσαλονίκης, όπως η οδός Τσιμισκή, ηΒενιζέλου και η Εγνατία είναι αδιάβατα λόγω της πληθώραςτων παράνομων μικροπωλητών. Οι επαγγελματίες εκτός από την οικονομική κρίση  έχουν νααντιμετωπίσουν και τον αθέμιτο ανταγωνισμό προϊόντων «μαϊμούδων» πουδιακινούνται χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα και με πολύ χαμηλό κόστος.

«Η κατάσταση αυτή έχει φτάσει στο απροχώρητο. Τα αρμόδια όργανα της πολιτείας πρέπει να λάβουν άμεσα μέτρα. Η ζημία δεν περιορίζεται μόνο στους επαγγελματίες αλλά και στα εκατομμύρια των ευρώ που χάνονται για το Ελληνικό Δημόσιο από την φοροδιαφυγή των παράνομα διακινούμενων προϊόντων», καταλήγει η επιστολή.

ZENITH