Skip to main content

Παρέμβαση Μπουτάρη σε Άνθιμο για το ρεύμα στο «Σχολείο» (video)

Να παρέμβει στη Μητρόπολη της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στο χώρο του πρώην 12ου δημοτικού σχολείου το οποίο τελεί υπό

Να παρέμβει στην Εκκλησία της Ελλάδος και στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στο χώρο του πρώην 12ου δημοτικού σχολείου το οποίο τελεί υπό κατάληψη, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο, μετά από πρόταση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Στο συγκεκριμένο χώρο τα άτομα από τον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο «Σχολείο» λειτουργούν μεταξύ άλλων κοινωνικό φροντιστήριο και συσσίτια. Τα άτομα της κατάληψης πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, καταγγέλλοντας, πως με απόφαση του δήμου διακόπηκε η ηλεκτροδότηση στο κτήριο.

«Δεν ενοχλούν κανένα, αντίθετα κάνουν κοινωνικό έργο, πρέπει να βρούμε ένα τρόπο να τους βοηθήσουμε» τόνισε ο κ. Μπουτάρης, προτείνοντας χαρακτηριστικά, να παρέμβει ο δήμος στη Μητρόπολη, στην οποία ανήκει το κτήριο, προκειμένου να ηλεκτροδοτηθεί, έως ότου λυθεί η δικαστική διαμάχη της εκκλησίας με τους καταληψίες. «Να υπάρξει ανοχή και να δοθεί το ρεύμα, αλλά να δούμε ποιος θα το πληρώνει» σημείωσε ο δήμαρχος.

Κατά της κατάληψης δημόσιων χώρων δήλωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Εντάξει» Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος κάλεσε τους δημοτικούς συμβούλους να τοποθετηθούν εάν θα συνομιλούν ή όχι με αντιεξουσιαστές και αναρχικούς. Οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις «Θεσσαλονίκη - Ανοιχτή Πόλη»,  «Γειτονιές σε Δράση» και «Μένουμε Θεσσαλονίκη» τάχθηκε υπέρ της ηλεκτροδότησης του κτηρίου που τελεί υπό κατάληψη.

«Δεν ενοχλούσε η κατάληψη. Δεν υπάρχουν βίαια περιστατικά. Ήταν όλα ειρηνικά και εκδηλώσεις πολιτιστικές κ.α.» σημείωσε από την μεριά του ο πρόεδρος του ΔΣ Παναγιώτης Αβραμόπουλος.

Νωρίτερα, ένταση επικράτησε όταν τα περίπου 50 άτομα επιχείρησαν να παρέμβουν στο δημοτικό συμβούλιο. Άντρες των ΜΑΤ τους εμπόδισαν στην είσοδο του δημαρχείου. Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ζητούσαν από την διοίκηση να επιτρέψει την είσοδο στους διαμαρτυρόμενους. Τελικά, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης κατέβηκε στο προαύλιο χώρο και συνομίλησε μαζί τους, ανακοινώνοντας ότι θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση του κτηρίου.

 

ZENITH