Skip to main content

Πάρκο πράσινης επιχειρηματικότητας στο Αιγίνιο

Τη δημιουργία του Πολιτικού Βιομηχανικού Πάρκου πράσινης επιχειρηματικότητας του Αιγινίου ζητά με επιστολή του προς την Υπουργό Οικονομίας κ. Λ. Κατσέλη, ο Βουλευτής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Παπαγεω
Tη δημιουργία του Πολιτικού Βιομηχανικού Πάρκου πράσινης επιχειρηματικότητας του Αιγινίου, ζητά με επιστολή του προς την Υπουργό Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Λούκα Κατσέλη, ο Βουλευτής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Παπαγεωργίου.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργίου, το Αιγίνιο είναι ιδανική επιλογή για την ίδρυση και η λειτουργία του Πάρκου Πράσινης Επιχειρηματικότητας, αφού η περιοχή αποτελεί χωροταξικό και γεωγραφικό κόμβο για ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα και συγκλίνουν σ’ αυτήν όλα τα εθνικά συγκοινωνιακά δίκτυα. Με την έναρξη λειτουργίας του βιομηχανικού Πάρκου, προσθέτει, ενισχύεται η πράσινη επιχειρηματικότητα, η οποία συνδυάζει την περιβαλλοντική ευαισθησία, την αειφόρο ανάπτυξη, την απασχόληση και τον περιορισμό της σπατάλης των φυσικών πόρων.

Η επιστολή του κ. Παπαγεωργίου

«Στην περιοχή του Αιγινίου Πιερίας η ΕΤΒΑ – ΒΙΠΕ σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, Δήμο Αιγινίου και Νομ. Αυτοδιοίκηση Πιερίας, έχουν ολοκληρώσει την προετοιμασία για την εγκατάσταση σε περιοχή 550 στρεμμάτων ενός Πρότυπου Βιομηχανικού και Βιοτεχνικού Πάρκου, το οποίο θα λειτουργήσει σε πιλοτική μορφή για την πράσινη επιχειρηματικότητα. Θα φιλοξενήσει, δηλαδή, επιχειρήσεις που ενσωματώνουν την περιβαλλοντική διάσταση στη λειτουργία τους με τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη πράσινων προϊόντων και υπηρεσιών, σύμφωνα με τα διεθνή περιβαλλοντικά πρότυπα.

Η ΕΤΒΑ – ΒΙΠΕ αναμένει την ψήφιση του εξαγγελθέντος ήδη νομοσχεδίου για τις Βιομηχανικές Περιοχές, προκειμένου να προσαρμόσει το φάκελο των μελετών στο νέο νομοθετικό πλαίσιο το οποίο θα αφορά στην πράσινη επιχειρηματικότητα.
Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να επανέλθει η διάταξη, την οποία κατήργησε η προηγούμενη κυβέρνηση, για την παροχή κινήτρων σε επιχειρήσεις που εγκαθίστανται σε Βιομηχανικές Περιοχές και ιδιαίτερα επιχειρήσεων σε επενδύσεις που αφορούν στην πράσινη επιχειρηματικότητα. Επίσης, θα πρέπει να προωθηθεί και η υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την έγκριση των Περιβαλλοντικών Μελετών του έργου.

Η ίδρυση και η λειτουργία του Πρότυπου Βιομηχανικού Πάρκου Πράσινης Επιχειρηματικότητας στο Αιγίνιο είναι ιδανική, αφού αποτελεί χωροταξικό και γεωγραφικό κόμβο για ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα και συγκλίνουν σ’ αυτό όλα τα εθνικά συγκοινωνιακά δίκτυα. Ταυτόχρονα υλοποιείται η πολιτική μας κατεύθυνση για την ενίσχυση της πράσινης επιχειρηματικότητας, η οποία συνδυάζει την περιβαλλοντική ευαισθησία, την αειφόρο ανάπτυξη, την απασχόληση και τον περιορισμό της σπατάλης των φυσικών πόρων».

ZENITH