Skip to main content

Παρουσία Σαββαΐδου εγκαινιάστηκε η νέα ΔΟΥ Αμπελoκήπων (φωτο - video)

«Στόχος μας οι καλύτερες δυνατές συνθήκες για εργαζόμενους και πολίτες», δήλωσε η Κατερίνα Σαββαΐδου στα εγκαίνια του νέου πρότυπου κτηρίου της ΔΟΥ Αμπελοκήπων. Λάβρος κατά των προηγούμενων πολιτικών

Παρουσία της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου και χοροστατούντος του Μητροπολίτου Νεάπολης - Σταυρούπολης Βαρνάβα, πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα εγκαίνια του νέου πρότυπου κτηρίου της ΔΟΥ Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης στην οδό Καραολή & Δημητρίου 15, στον Εύοσμο.

Η κ. Σαββαΐδου εξέφρασε την ικανοποίησή της για τα εγκαίνια της νέας ΔΟΥ, που με τις σύγχρονες υποδομές του θα εξυπηρετεί κυρίως τις περιοχές Ευόσμου και Μενεμένης.

«Στόχος μας είναι να βελτιώνονται οι υποδομές και να υπάρχουν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες, τόσο για τους εργαζόμενους στην υπηρεσία όσο και για τους πολίτες», δήλωσε η γγ Δημοσίων Εσόδων.

Όπως είπε η ίδια, η νέα σύγχρονη ΔΟΥ Αμεπελοκήπων είναι μια καλή αρχή, καθώς σύντομα θα τεθεί σε λειτουργία η νέα Πρότυπη ΔΟΥ, η οποία θα αποτελείται από μία ομάδα συναλλαγής, προκειμένου οι πολίτες να εξυπηρετούνται εύκολα και γρήγορα, αποφεύγοντας την ταλαιπωρία του γκισέ.

Λάβρος κατά των πολιτικών ηγεσιών που αδιαφόρησαν παντελώς, όπως είπε, για τη δυτική Θεσσαλονίκη, εμφανίστηκε από την πλευρά του Μητροπολίτης Νεάπολης - Σταυρούπολης Βαρνάβας.

«Μπορεί να μην είχαμε λεφτά, αλλά κι όταν είχαμε, τα χρήματα σταματούσαν πριν τις δυτικές συνοικίες της πόλης», τόνισε.

Σε σκωπτικό ύφος και μιλώντας για το Μετρό στη Θεσσαλονίκη, ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως δήλωσε ότι «είναι προτιμότερο να το πούμε επέκταση του μετρό της Αθήνας, προκειμένου να ολοκληρωθεί». Παράλληλα, τόνισε πως η λειτουργία της νέας ΔΟΥ, σε ένα κτήριο που έμενε αναξιοποίητο για πολλά χρόνια, «ισοδυναμεί με θαύμα».

Σε ό,τι αφορά το νέο κτήριο, αυτό αποτελείται από τρεις ορόφους για την εξυπηρέτηση των αναγκών εύρυθμης λειτουργίας των τμημάτων της ΔΟΥ δύο υπόγεια, εκ των οποίων το ένα χρησιμοποιείται ως χώρος αρχείου και το δεύτερο κατά το ήμισυ επίσης ως χώρος αρχείου, ενώ το υπόλοιπο ως χώρος στάθμευσης.

 

Image
eforia

 

Image
doy8


Ο κάθε όροφος καταλαμβάνει επιφάνεια 700 τμ με αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης – πυρανίχνευσης καθώς και σύστημα συναγερμού και παρακολούθησης με κάμερες τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους του κτηρίου, ενώ για την ψύξη και θέρμανση του κτηρίου υπάρχει παροχή φυσικού αερίου. Για τους υπαλλήλους της ΔΟΥ υπάρχει στην είσοδο αυτόματο σύστημα προσέλευσης – αποχώρησης με μαγνητική κάρτα.     

Το κτήριο έχει ειδική πρόσβαση για ΑΜΕΑ και διαθέτει σε κάθε όροφο όλα τα απαιτούμενα μέσα για την εξυπηρέτησή τους. Στα τμήματα της ΔΟΥ που έχουν συναλλαγή με το κοινό υπάρχουν μηχανήματα για έκδοση αριθμού προτεραιότητας εξυπηρέτησης και ηλεκτρονική ένδειξη πάνω από τα γκισέ με τον τρέχοντα αριθμό εξυπηρέτησης.

Image
doy7

Στην τελετή εγκαινίων παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Καράογλου και οι δήμαρχοι Ευόσμου - Κορδελιού Γιάννης Σιούλας και Αμπελοκήπων - Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου.

Business Story
Off

ZENITH