Skip to main content

ΠΑΣΟΚ: Να οριστεί η 1η Απριλίου ημέρα κυβερνητικού συντονισμού

Καυστικό σχόλιο του ΠΑΣΟΚ για τη διγλωσσία εντός της κυβέρνησης σχετικά με την πληρωμή της δόσης στο ΔΝΤ και το χάσμα Μαξίμου-Κωνσταντοπούλου αναφορικά με την εισβολή αντιεξουσιαστών στη Βουλή.

Με σκωπτικό τρόπο σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ την κυβερνητική διγλωσσία (Βούτση-Σακελλαρίδη) αναφορικά με το εάν η κυβέρνηση θα πληρώσει ή όχι τη δόση στο ΔΝΤ, καθώς και το χάσμα Μαξίμου-Κωνσταντοπούλου αναφορικά με την εισβολή αντιεξουσιαστών στη Βουλή.

«Η σημερινή ημέρα, 1η Απριλίου, θα μπορούσε να καθιερωθεί ως ημέρα κυβερνητικού συντονισμού» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ και προσθέτει: «.Πώς είναι όμως δυνατόν ο κ. Βούτσης να έχει εκφραστεί για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα σε διεθνές περιοδικό χωρίς συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό; Μήπως η επανόρθωση δεν αφορά τον κ. Βούτση, αλλά τις αντιφατικές και ακαταστάλακτες απόψεις του ίδιου του κ. Τσίπρα σε μείζονα θέματα»; Για την διαφορά απόψεων με την Ζωή Κωνσταντοπούλου η Χαριλάου Τρικούπη υπογραμμίζει ότι «η διαφωνία εντοπίζεται όμως μόνο στο γεγονός της εισβολής που η κυβέρνηση καταδικάζει, ενώ η κα Κωνσταντοπούλου χαρακτηρίζει καλοδεχούμενη ειρηνική διαμαρτυρία.Δυστυχώς και η κυβέρνηση ένιωσε την ανάγκη να δώσει εξηγήσεις για  να κατευνάσει το «χώρο».

»Στο μεταξύ ακάθεκτη η κα Κωνσταντοπούλου αναλαμβάνει και την προεδρία όλων των επιτροπών θεωρώντας ότι δεν  υπάρχει βουλευτής άξιος να προεδρεύει ούτε της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ούτε της Επιτροπής για τις πολεμικές επανορθώσεις.

»Είναι αυτονόητο ότι θα προεδρεύσει και της εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο προκειμένου να διασφαλίσει την επέκταση της διερεύνησης και στα όσα κάνει η σημερινή κυβέρνηση αποκλίνοντας από την ορθή κομματική γραμμή», σημειώνει το ΠΑΣΟΚ.

ZENITH