Skip to main content

ΠΑΣΟΚ: Προτάσεις πλαστογραφίας νομίσματος οι δηλώσεις Μακρή

Να ξεκαθαρίσει επίσημα «επιτέλους», αν υιοθετεί ή απορρίπτει τις δηλώσεις της Ραχήλ Μακρή, «στις οποίες η ίδια σήμερα επιμένει», καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ.

Να ξεκαθαρίσει επίσημα «επιτέλους», αν υιοθετεί ή απορρίπτει τις δηλώσεις της Ραχήλ Μακρή, «στις οποίες η ίδια σήμερα επιμένει», καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ.

Σε σχετικό σχόλιο που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου «υπενθυμίζει» ότι «οι Κεντρικές Τράπεζες εκτυπώνουν μόνο όσα χαρτονομίσματα επιτρέπει ή εντέλλει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα» και τονίζει πως «τα άλλα που δηλώνει η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, είναι απλώς προτάσεις πλαστογραφίας νομίσματος».

Η κ. Μακρή, μιλώντας χθες σε τοπικό κανάλι της Κοζάνης, είχε αναφέρει ότι σε περίπτωση που διακόψει τη χρηματοδότηση προς την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, θα μπορούσε ενεργοποιηθεί το emergency του ELA και «θα μπορούμε να κόψουμε μόνοι μας ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος μέχρι 100 δισ. ευρώ».

Το ΠΑΣΟΚ, στην ανακοίνωσή του, υποστηρίζει ακόμα ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί τις δηλώσεις της κ. Μακρή, «τότε χρειάζεται απάντηση από την Τράπεζα της Ελλάδος και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα» και «αν όχι, ας φροντίσει για τον Πύργο της Βαβέλ των στελεχών του».

Ακόμη, σημειώνει ότι «δεν μπορεί να συνεχίζεται η "αβάσταχτη ελαφρότητα" στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όταν η χώρα έχει να αντιμετωπίσει σοβαρά ανοιχτά θέματα στη ρευστότητα της οικονομίας, με άμεσες κοινωνικές επιπτώσεις».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:

Δεν μπορεί να συνεχίζεται η “αβάσταχτη ελαφρότητα” στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όταν η χώρα έχει να αντιμετωπίσει σοβαρά ανοιχτά θέματα στην ρευστότητα της οικονομίας, με άμεσες κοινωνικές επιπτώσεις.

Καλούμε τον ΣΥΡΙΖΑ να ξεκαθαρίσει επίσημα επιτέλους αν υιοθετεί ή απορρίπτει τις δηλώσεις της κυρίας Ρ. Μακρή. Δηλώσεις στις οποίες η ίδια σήμερα επιμένει.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ τις υιοθετεί, τότε χρειάζεται απάντηση από την Τράπεζα της Ελλάδος και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Αν όχι, ας φροντίσει για τον Πύργο της Βαβέλ των στελεχών του.

Εμείς υπενθυμίζουμε ότι οι Κεντρικές Τράπεζες εκτυπώνουν μόνο όσα χαρτονομίσματα επιτρέπει  ή εντέλλει  η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Τα άλλα που δηλώνει η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, είναι απλώς προτάσεις ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ.

ZENITH