Skip to main content

Πέντε διαφορετικά πορίσματα για Βατοπέδι

Σε ποιους καταλογίζουν ποινικές και πολιτικές ευθύνες τα πορίσματα των κομμάτων για την υπόθεση Βατοπεδίου.
Σε πέντε διαφορετικά πορίσματα, τα οποία δόθηκαν στον πρόεδρο της Βουλής, «κατάφερε» να καταλήξει η Εξεταστική Επιτροπή που διερευνούσε επί τέσσερις μήνες την υπόθεση Βατοπεδίου.

Στο πόρισμά του το ΠΑΣΟΚ ζητά τελικά τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών για τους πρώην υπουργούς και υφυπουργούς Θεόδωρο Ρουσόπουλο, Πέτρο Δούκα, Ευάγγελο Μπασιάκο, Αλέξανδρο Κοντό και Γιώργο Βουλγαράκη.

Επίσης, καταλογίζει πολιτικές ευθύνες στους Γιώργο Αλογοσκούφη, Γιώργο Δρυ, Απόστολο Φωτιάδη και Αντώνη Μπέζα.

Ειδικότερα για τον κ. Κώστα Κιλτίδη το όνομά του δεν περιλαμβάνεται στις προτάσεις για περαιτέρω διερεύνηση, αν και μετά την κατάθεση της Σταματίνας Μαντέλη τίθεται θέμα ενδεχόμενης περαιτέρω διερεύνησης.

Δηλαδή τόσο οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όσο και αυτοί των κομμάτων της ήσσονος αντιπολίτευσης, φαίνεται να αγνόησαν την επιστολή Κοντού για Κιλτίδη, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Από την πλευρά της η ΝΔ καταλογίζει πολιτικές ευθύνες σε όλους όσοι έχουν θητεύσει στα εμπλεκόμενο υπουργεία από το 1998 και έπειτα, ενώ ζητά και την διερεύνηση τυχόν ευθυνών του νυν υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Το ΚΚΕ μιλά για διαχρονικό σκάνδαλο του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ενώ ο ΛΑΟΣ ζητεί περαιτέρω διερεύνηση τυχόν ευθυνών των πρώην υπουργών Γιώργου Δρυ, Απόστολου Φωτιάδη, Αλέξανδρου Κοντού και Πέτρου Δούκα, επισημαίνοντας,   παράλληλα, ότι την κεντρική «διαχείριση» της υπόθεσης των ανταλλαγών είχε το Μέγαρο Μαξίμου.

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά προκαταρκτική εξέταση για τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών προσώπων, χωρίς ωστόσο τα κατονομάζει.

ZENITH