Skip to main content

Πέντε νέα αστέρια φωτίζουν τη Θεσσαλονίκη

Η συμπρωτεύουσα υποδέχεται το THE MET HOTEL, με δυναμικότητα 212 δωμάτια και σουίτες και 13 αίθουσες πολλαπλών χρήσεων. Το νέο ξενοδοχείο του ομίλου Χανδρή, επένδυση ύψους 65 εκατ. ευρώ, βρίσκεται σε

Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται το THE MET HOTEL ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων, πρότυπο ξενοδοχειακής αρχιτεκτονικής και design, που βρίσκεται σε απόσταση μόλις 1,5 χλμ δυτικά της πλατείας Αριστοτέλους (επί της 26ης Οκτωβρίου). Το THE MET HOTEL, επένδυση ύψους 65 εκτατ. ευρώ, βρίσκεται σε μια προνομιακή και ταχέως αναπτυσσόμενη περιοχή, δίπλα στο λιμάνι, εξασφαλίζοντας στους επισκέπτες του εύκολη πρόσβαση στο κέντρο της πόλης.

Το ξενοδοχείο περιλαμβάνει 212 δωμάτια και σουίτες, συμπεριλαμβανομένηςκαι μίας προεδρικής, με μαγευτική θέα στη θάλασσα και την πόλη.Διαθέτει ακόμα, 13 αίθουσες πολλαπλών χρήσεων εξοπλισμένες μεοπτικοακουστικά συστήματα τελευταίας τεχνολογίας, με δυνατότητα ναφιλοξενήσουν εκδηλώσεις έως 1200 ατόμων που εξυπηρετούνται από χώροστάθμευσης εμβαδού 9.000 τ.μ., χωρητικότητας 250 αυτοκινήτων.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας, Γεώργιος Παϊδούσης και ο επικεφαλής αρχιτέκτονας, Τάσος Ζέππος (του αρχιτεκτονικού γραφείου ZEGE), σημειώθηκε ότι το συνολικό κόστος της επένδυσης ανέρχεται σε 65 εκατ. ευρώ, αποτελώντας μια κορυφαία επιχειρηματική επιλογή για τον όμιλο.

Διεθνή συνέδρια

Όπως τόνισε ο κ. Παϊδούσης, το νέο ξενοδοχείο του ομίλου  Χανδρή θα καταστήσει ισχυρή τη Θεσσαλονίκη στο διεθνή συναγωνισμό διεξαγωγής συνεδρίων, ενώ παράλληλα συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη και την εύρεση εργασίας της πόλης, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των 160 εργαζομένων προέρχονται από την τοπική κοινωνία.

Ακόμα, υπογράμμισε ότι, παρά το γεγονός ότι η ευρύτερη περιοχή είναι ακόμα αναπτυσσόμενη, η εταιρία πραγματοποίησε οικονομοτεχνική μελέτη. Ο ίδιος γνωρίζει τις δυσκολίες και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στα όποια εμπόδια. Σύμφωνα με τον κ. Παϊδούση, στόχος είναι σε ένα χρόνο η πληρότητα να υπερβαίνει το 50%, αν και η οικονομοτεχνική μελέτη, πριν η οικονομική κρίση κάνει αισθητές τις συνέπειές της, έκανε λόγο για πληρότητα 57%.

Τιμές

Παράλληλα τονίστηκε ότι ότι οι τιμές θα διατηρηθούν υψηλές (140 ευρώ το φθηνότερο δωμάτιο), χωρίς όμως να παρατηρείται «κανιβαλισμός» επ΄ αυτών, όπως σημειώθηκε χαρακτηριστικά. Η εταιρία με αυτή την πολιτική στοχεύει στη διατήρηση του καλού της ονόματος και της προσφερόμενης ποιότητας.

Η εταιρία προέβη επίσης στην αγορά διπλανού από το ξενοδοχείο οικοπέδου, εμβαδού 1.050 τ.μ. και με συντελεστή δόμησης 2,4, έναντι 4,5 εκατ. ευρώ, χωρίς, όμως, να διευκρινιστεί για ποια χρήση προορίζεται. Όσον αφορά στον όμιλο, σημειώθηκε ότι μελετάται η επέκτασή του και σε άλλους επιλεγμένους προορισμούς της Βόρειας Ελλάδας, με την κατασκευή city hotels, χωρίς, όμως, να αποκλείεται και η κατασκευή κάποιου resort hotel.

Παράλληλα από τον όμιλο αποκτήθηκε το XENIA Σπετσών έναντι 9 εκατ. ευρώ και σχεδιάζεται η ανακατασκευή του εντός του 2010 και η μετατροπή του σε ένα υπερσύγχρονο ξενοδοχείο 6 αστέρων, ενώ σχεδιάζεται και η ανακαίνιση του Metropolitan στην Αθήνα. Όπως τονίστηκε, η εταιρία τα τελευταία 5 χρόνια έχει προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους 120 εκατ. ευρώ.

Στόχος τα Βαλκάνια

Αναφορά έγινε και στο κατά πόσο έχει επηρεαστεί ο όμιλος από την οικονομική κρίση και υπογραμμίστηκε ότι έχει υποστεί κάποιες συνέπειες, ανάλογα με τον προορισμό, όπως όλος ο κλάδος. Ειδικότερα η πτώση των κρατήσεων στην Αθήνα ανήλθε σε 15%, στην Κέρκυρα παρατηρήθηκε επίσης πτώση 9%, ενώ στη Χίο καταγράφηκε άνοδος 1%. Τα EBITBA του ομίλου υπολογίζονται για φέτος στα 5,5 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας πτώση 20% σε σχέση με πέρυσι, ενώ η ανάκαμψη τοποθετείται εντός του 2010.

Επίσης, σημειώθηκε ότι η αγορά στην οποία ο όμιλος δίνει προτεραιότητα είναι η ελληνική και εν συνεχεία αυτή των Βαλκανίων, η οποία είναι ταχέως αναπτυσσόμενη. Προς αυτή την κατεύθυνση τονίστηκε ότι η εταιρία έχει ένα πολύ καλά οργανωμένο τμήμα πωλήσεων, ενώ συμμετέχει σε διεθνή συστήματα κρατήσεων και διεθνής εκθέσεις, διατηρώντας παράλληλα δική της σταθερή πελατεία.

Ο κ. Παϊδούσης εξέφρασε και τις ευχαριστίες από πλευράς της εταιρίας, προς όλους τους τοπικούς φορείς, τις αρχές και τις υπηρεσίες, ενώ επεσήμανε ότι το κοινό της Θεσσαλονίκης «μας αγκάλιασε».

Διακριτική πολυτέλεια

Από την πλευρά του ο κ. Ζέππος τόνισε ότι το  THE MET HOTEL αποτελεί μια νέα ερμηνεία αστικού ξενοδοχείου, το οποίο διαθέτει αρχιτεκτονικά στοιχεία που το εντάσσουν στην ευρύτερη περιοχή και αποτελεί μια πόλη αισθητικών επιλογών μέσα στην πόλη.

Η ομάδα ZEGE επιμελήθηκε τόσο την αρχιτεκτονική σύνθεση του κτιριακού όσο και τη διακόσμηση και επίπλωση των εσωτερικών και τη διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων. Αποτέλεσμα, ένα σύγχρονο συγκρότημα που χαρακτηρίζεται από διακριτική πολυτέλεια και υψηλή αισθητική με αναφορές στο ιταλικό design.

Επιπλέον, το νέο δημιούργημα της εταιρίας Χανδρή προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία άψογων υπηρεσιών και παροχών όπου η υψηλή γαστρονομία συναντά την ευεξία και τη χαλάρωση: Στο θεματικό εστιατόριο Chan με τις δημιουργίες μοντέρνας ασιατικής κουζίνας συνεργάστηκαν αρμονικά δύο διεθνώς αναγνωρισμένοι Λονδρέζοι δημιουργοί, ο διεθνούς φήμης εστιάτορας και γευσιγνώστης με εκπομπές στο BBC, Oliver Peyton και ο γνωστός αρχιτέκτονας Andy Martin.


Επίσης, για όσους αρέσκονται στην gourmet κουζίνα και στις γαστρονομικές εξερευνήσεις προτείνεται το εστιατόριο Avenue 48. Ιδανικό σημείο συνάντησης για κάθε ώρα της ημέρας, το κοσμοπολίτικο The Long Bar, καθώς επίσης και το Sky bar στο roof garden, ενώ το «trendy» Chan Bar είναι έτοιμο να σας υποδεχθεί ακόμη και τις πρώτες πρωινές ώρες.

Στους χώρους ψυχαγωγίας του ξενοδοχείου περιλαμβάνονται ακόμη, spa με εσωτερική πισίνα και τζακούζι, χαμάμ, γυμναστήριο, σολάριουμ, όπως επίσης και roof garden με εξωτερική πισίνα και φόντο την πανοραμική θέα της πόλης.

Το THE MET HOTEL αποτελεί, επίσης, μία μοναδική πρόκληση προς τους επισκέπτες του αφυπνίζοντας και διεγείροντας τις καλλιτεχνικές τους ευαισθησίες, καθώς τους χώρους του ξενοδοχείου κοσμούν 16 έργα σύγχρονης τέχνης διεθνώς αναγνωρισμένων καλλιτεχνών μεταξύ των οποίων οι: Bill Viola, Andrea Gursky, Thomas Struth, Εrwun Wurm, Edward Wright, Daniela Brahm, Jorge Pardo, Jenny Holzer, Γιάννης Βαρελάς, κ.ά., ενώ και στα 212 δωμάτια φιλοξενούνται φωτογραφίες του γνωστού Γερμανού καλλιτέχνη Ralph Baiker.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά παγκοσμίως ένα εκθεσιακό «concept» βασισμένο σε μουσειολογικές προδιαγραφές υιοθετήθηκε και αναπτύχθηκε στη διακόσμηση των δωματίων και των χώρων ενός ξενοδοχείου.

Στην εταιρία «Ξενοδοχεία Χανδρή (Ελλάς) Α.Ε.» ανήκουν επίσης τα ξενοδοχεία: Metropolitan στην Αθήνα, Corfu Chandris και Dassia Chandris, καθώς επίσης και το ξενοδοχείο Chios Chandris στη Χίο, συνολικής δυναμικότητας 1.055 δωματίων.

Business Story
Off

ZENITH