Skip to main content

Πέντε ύποπτοι μετά τον εντοπισμό γιάφκας

Αναμένονται έρευνες της Αντιτρομοκρατικής και στη Θεσσαλονίκη.
Πέντε νεαρά άτομα, τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα έχουν προσαχθεί και ανακρίνονται από χθες στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία για ενδεχόμενη συμμετοχή τους σε τρομοκρατικές επιθέσεις, μετά τον εντοπισμό της γιάφκας στο Χαλάνδρι.
Ένα από τα άτομα διαμένει στο Γαλάτσι και υπάρχουν πληροφορίες ότι θα αφεθεί ελεύθερος. Ένας απο τους υπόπτους φέρεται να έχει συμμετάσχει και σε βομβιστική επίθεση στη Μητρόπολη Πειραιά το Πάσχα.

Αστυνομικές πηγές κάνουν λόγο για χώρο που στέγαζε την οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», στον οποίο βρέθηκαν υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Συγκεκριμένα βρέθηκε πυροκροτητής και ποσότητα εκρηκτικής ύλης σε κατσαρόλα, σχεδιαγράμματα για επόμενους πιθανούς στόχους ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο και για λίστες ονομάτων κυρίως πολιτικών στόχων. Οι αρχές εχουν πάρει στα εργαστηριά τους και ηλεκτρονικό υπολογιστή που εντόπισαν στο διαμέρισμα.
Οι αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για σπίτι που χρησιμοποιούσε η οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Το διαμέρισμα βρισκόταν υπό αστυνομική παρακολούθηση τους τελευταίους μήνες.

Η έφοδος των αστυνομικών πραγματοποιήθηκε λίγες μόλις ώρες μετά την έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, μικρής ισχύος, σε πολυκατοικία επί της οδού Τσακάλωφ 28, στο Κολωνάκι, όπου βρίσκεται το σπίτι του Γ. Αρσένη και της Λ. Κατσέλη. Οι αρχές αναζητούν και δεύτερο κρησφύγετο.

Ερευνες και στη θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την έφοδο της αντιτρομοκρατικής στο Χαλάνδρι, δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί ανάλογη έρευνα και στη Θεσσαλονίκη.

ZENITH