Skip to main content

Πέπλο θλίψης στην κηδεία του Βαγγέλη

Με μπαλωθιές και μέσα σε κλίμα βαθιάς οδύνης αποχαιρέτησαν τον Βαγγέλη Γιακουμάκη χιλιάδες κόσμου που βρέθηκαν στο Σελλί, στο Ρέθυμνο την ιδιαίτερη πατρίδα του ατυχου 20χρονου.

Με μπαλωθιές και μέσα σε κλίμα βαθιάς οδύνης αποχαιρέτησαν τον Βαγγέλη Γιακουμάκη χιλιάδες κόσμου που βρέθηκαν στο Σελλί, το μικρό χωριό στους πρόποδες του όρους Βρύσινα, στο Ρέθυμνο την ιδιαίτερη πατρίδα του ατυχου 20χρονου.

Σύμφωνα με το cretalive.gr,  τελέστηκαν μαζί κηδεία και μνημόσυνο για το Βαγγέλη Γιακουμάκη το σώμα του οποίου βρέθηκε μετά από 1,5 μήνα σε βαλτώδη περιοχή σε απόσταση περίπου 800 μέτρων από τη Γαλακτοκομική Σχολή. Ήταν, άλλωστε, ο τόπος που ο Βαγγέλης αγαπούσε περισσότερο από κάθε άλλο, ο τόπος για τον οποίο εργαζόταν εθελοντικά τα καλοκαίρια βοηθώντας στις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Η σορός του 20χρονου έφθασε στο Σελλί, στο πατρικό σπίτι του πατέρα του, στις 07.50 το πρωί. Το σπίτι, από εκείνη την ώρα, πλημμύρισε με κόσμο που έσπευσε για να πει το τελευταίο αντίο στο Βαγγέλη και να συμπαρασταθεί στην οικογένεια.

Παρόντες στην κηδεία ήταν και συμφοιτητές του 20χρονου από τα Γιάννενα. Στη νεκρώσιμο ακολουθία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ρεθύμνου κ. Ευγένιος.

Λύγισε η μάνα
Οι τραγικοί γονείς λύγισαν με το που αντίκρισαν τη σορό του παιδιού τους. Η μητέρα του σπάραξε: «Παιδί μου, άγγελέ μου, σπλάχνο μου. Για ποιο ταξίδι κίνησες» έλεγε με λυγμούς. «Γιε μου, παλικάρι μου, πάει το παιδί μου» φώναζε ο πατέρας του, ενώ η αδελφή του αγκάλιασε το φέρετρο του αδερφού της ψελλίζοντας: «αδελφούλη μου».

Εν τω μεταξύ, στους Αρμένους, το χωριό όπου διαμένει η οικογένεια Γιακουμάκη όλα είναι κλειστά συμμετέχοντας στην Ημέρα πένθους που κήρυξε  η Τοπική Κοινότητα Αρμένων.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Ύστερα από την τραγική κατάληξη που είχε η εξαφάνιση του συγχωριανού μας σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη, που σπούδαζε στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων και βρέθηκε νεκρός την 15/03/2015 στα Ιωάννινα, το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας Αρμένων συνήλθε εκτάκτως σε συνεδρίαση στις 15/3/2015, στις 15:00, και με απέραντη θλίψη και οδύνη ΓΝΩΜΟΔΟΤΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ η ημέρα που θα γίνει η εξόδιος ακολουθία, θα κηρυχθεί ημέρα πένθους για την Τοπική Κοινότητα Αρμένων και θα παραμείνουν κλειστές όλες οι δημόσιες υπηρεσίες που λειτουργούν στην κοινότητα και συγκεκριμένα: -Δημοτικό Σχολείο Αρμένων -Νηπιαγωγείο Αρμένων -Παιδικός Σταθμός Αρμένων -Κοινοτικό Γραφείο Αρμένων -Περιφ. Ιατρείο Αρμένων».

 
Φωτογραφία: flashnews.gr

ZENITH