Skip to main content

Περαιτέρω μείωση των εξαγωγών φυσικού αερίου προς Λευκορωσία

Η ρωσική εταιρεία φυσικού αερίου Gazprom συνεχίζει και σήμερα την τακτική μείωσης των εξαγωγών φυσικού αερίου προς τη Λευκορωσία εξαιτίας των ανεξόφλητων οφειλών, ανακοινώνοντας μείωση των παραδόσεων
Η ρωσική εταιρεία φυσικού αερίου Gazprom συνεχίζει και σήμερα την τακτική μείωσης των εξαγωγών φυσικού αερίου προς τη Λευκορωσία εξαιτίας των ανεξόφλητων οφειλών, ανακοινώνοντας μείωση των παραδόσεων κατά 30%, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος του ομίλου Αλεξέι Μίλλερ στον τηλεοπτικό σταθμό ΝΤV.

«Η Λευκορωσία δεν προέβη σε καμία ενέργεια για την πληρωμή του χρέους», δήλωσε ο κ. Μίλλερ. «Από τις 10:00 π.μ. ώρα Μόσχας (09:00 ώρα Ελλάδας) θα εφαρμόσουμε μείωση κατά 30% των προβλεπομένων παραδόσεων» προς τη Λευκορωσία.

Η Ρωσία άρχισε από χθες Δευτέρα να απειλεί ότι θα μειώσει τις εξαγωγές φυσικού αερίου προς τη Λευκορωσία εξαιτίας οικονομικών διαφορών, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση πραγματοποίησε έκτακτη σύσκεψη φοβούμενη πιθανά προβλήματα στην τροφοδότηση των κρατών-μελών της που λαμβάνουν ρωσικό αέριο μέσω Λευκορωσίας.

Χθες Δευτέρα η Gazprom μείωσε τις παραδόσεις της προς τη Λευκορωσία κατά 15%.

ZENITH