Skip to main content

Πέρασαν τα δύσκολα, εκτιμά ο Προβόπουλος

Αισιόδοξος εμφανίστηκε για την πορεία την ελληνικής οικονομίας ο διοικητής της ΤτΕ, κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Κάρολο Παπούλια, σημειώνοντας ότι «έχουμε διαβεί τον Ρουβίκωνα».
Αισιόδοξος εμφανίστηκε για την πορεία την ελληνικής οικονομίας ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, σημειώνοντας ότι «έχουμε διαβεί τον Ρουβίκωνα και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό και ελπιδοφόρο».

Ο κ. Προβόπουλος σημείωσε ότι το έλλειμμα δείχνει μια καλή πορεία και μάλιστα μήνα-μήνα έχουμε και μια βελτίωση των επιδόσεων, ενώ εξέφρασε την εκτίμησή του ότι τους επόμενους μήνες είναι δυνατόν να υπάρξει μεγαλύτερη βελτίωση. Επεσήμανε, δε, πως στο διαρθρωτικό πεδίο τα πράγματα κυλάνε ομαλά.

Ακόμα, αναφέρθηκε στην εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό, τονίζοντας πως αρχίζει να μετατρέπεται σε θετική. «Πιστεύω ότι από το φθινόπωρο και μετά θα έχουμε μία αισθητά καλύτερη εικόνα, καθώς θα εμπεδώνεται η εικόνα της χώρας, ότι και στο έλλειμμα η πρόοδος είναι συνεχιζόμενη και μάλιστα βελτιούμενη και η χώρα έχει ανταποκριθεί σε όλες τις υποχρεώσεις της απέναντι στο μνημόνιο», τόνισε, συμπληρώνοντας πως υπάρχει αξιοσημείωτη πρόοδος.

Καταλήγοντας, αναφέρθηκε στην έντονη κινητικότητα των τελευταίων ημερών, αναφέροντας ότι «έχουμε τα λεγόμενα τεστ αντοχής των Τραπεζών, που θα δημοσιεύσουμε το απόγευμα, έχουμε τη συνεργασία με την τρόικα που θα έρθει σε λίγες μέρες και πρέπει να συζητήσουμε μαζί όλα τα στατιστικά στοιχεία και την πρόοδο».

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε και από την πλευρά του ο κ. Παπούλιας. Κάνοντας λόγο για θετικά ψήγματα, ενώ δήλωσε ότι κρίνει θετικά και αυτός με τη σειρά του την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

ZENITH