Skip to main content

Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας: Συνδρομή για την ομαλή κυκλοφορία στα Τέμπη

Στη διάρκεια της σύσκεψης ανακοινώθηκε ο σχεδιασμός της Περιφέρειας για την πρόληψη και την αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών φαινομένων και φυσικών καταστροφών για την περίοδο 2009-2010.
Έμφαση στην ασφαλή κίνηση των οχημάτων μέσω των παρακαμπτηρίων οδών στα Τέμπη αποφασίστηκε να δοθεί στη σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων και εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης και εθελοντικών ομάδων, με θέμα την πολιτική προστασία που πραγματοποιήθηκε το πρωί, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, υπό την προεδρία της Γενικής Γραμματέως της Περιφέρειας Μαρίας Λιονή.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλονίκης Δ. Παπαδόπουλος, ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κεντρικής Μακεδονίας, Κ. Κεσαπίδης, ο επικεφαλής της Τροχαίας Θεσσαλονίκης Κ. Μπλετσογιάννης.

Στη διάρκεια της σύσκεψης ανακοινώθηκε ο σχεδιασμός της Περιφέρειας για την πρόληψη και την αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών φαινομένων και φυσικών καταστροφών για την περίοδο 2009-2010. Τονίστηκε ότι κύριο μέλημα είναι η ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας σε όλα τα οδικά δίκτυα ευθύνης της περιφέρειας, σε συνεργασία με άλλους φορείς για τα τμήματα αρμοδιότητάς τους (δήμους, νομαρχίες), στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, στην Εγνατία Οδό και τους εθνικούς δρόμους, ενώ θα υπάρξει συνδρομή και μέριμνα για την εξασφάλιση της ομαλής κυκλοφορίας, μέσω των παρακαμπτηρίων οδών στα Τέμπη και στην Κασσάνδρα, που έκλεισαν από κατολισθήσεις.

Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στον δρόμο από Κατερίνη προς Άγ. Δημήτριο, Λάρισα, όπου θα υπάρχουν πρόσθετες δυνάμεις. Στους 26 οδικούς άξονες ευθύνης της Περιφέρειας θα χρησιμοποιηθούν 87 μηχανήματα εκχιονισμού από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, 19 της ΔΕΣΕ και 68 μισθωμένα, σταθμευμένα σε κομβικά σημεία των επτά νομών.

«Εστιάσαμε την προσοχή μας και θα έχουμε τοποθετημένα μηχανήματα σε συνολικά 31 σημεία του οδικού δικτύου, ενώ οι ποσότητες του αλατιού που έχουμε ήδη προμηθευτεί ξεπερνούν τους 1.500 τόνους και εφόσον κριθεί αναγκαίο είμαστε έτοιμοι να προμηθευτούμε τις υπόλοιπες ποσότητες», τόνισε η κ. Λιονή.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης παρουσιάστηκε και διανεμήθηκε σε όλους τους φορείς ψηφιακός δίσκος με αναλυτικά στοιχεία για τον σχεδιασμό της περιφέρειας, το νομικό και θεσμικό πλαίσιο της πολιτικής προστασίας, το πλάνο αποχιονισμού της ΔΕΣΕ, το σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας της ΔΕΚΕ, οδηγίες της αστυνομίας, σχεδιάγραμμα με τις θέσεις των οχημάτων και του προσωπικού για περιπτώσεις επέμβασης.

ZENITH