Skip to main content

Περιμένουν έσοδα 250 εκατ από τη ρύθμιση- εξπρές

Στα 250 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι θα φτάσουν τα έσοδα από τη ρύθμιση – εξπρές για τις τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.

Στα 250 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι θα φτάσουν τα έσοδα από τη ρύθμιση – εξπρές για τις τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών. Ως  την Τρίτη το ΥΠΟΙΚ είχε εισπράξει περί τα 120 εκατ. ευρώ και αναμένεται πως σήμερα και αύριο Παρασκευή, η συμμετοχή θα κορυφωθεί.

Η αναπλ. υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη έχει τονίσει πως δεν πρόκειται να δοθεί παράταση στο χρόνο της ρύθμισης,  που λήγει αύριο, οπότε όσοι θέλουν να τύχουν των ευνοϊκών προνοιών της ρύθμισης θα πρέπει να εκτυπώσουν την ταυτότητα οφειλής και να πληρώσουν σε τράπεζες και ΕΛΤΑ έως και αύριο.

Οι πολίτες και οι επιχειρήσεις μπορούν να πληροφορούνται την Ταυτότητα Οφειλής μέσω της εφαρμογής «Ολική ή μερική καταβολή ληξιπρόθεσμων οφειλών εκτός ρύθμισης με απαλλαγή προσαυξήσεων», η οποία λειτουργεί στο σύστημα Taxisnet.

Ο φορολογούμενος για όσα χρέη επιθυμεί να πληρώσει, τόσες Ταυτότητες Οφειλής οφείλει να προσκομίζει στις τράπεζες ή τα ΕΛΤΑ, δηλώνοντας ταυτόχρονα και το ποσό που επιθυμεί να καταβάλει ανά Ταυτότητα Οφειλής. Εάν ο φορολογούμενος έχει για παράδειγμα πέντε οφειλές και επιθυμεί να τις εξοφλήσει ολικά, θα πρέπει να προσκομίσει στην τράπεζα πέντε Ταυτότητες Οφειλής.
 

ZENITH