Skip to main content

Περιορίζει τις εξαγωγές σιτηρών και η Ουκρανία

Η Ουκρανία, μία από τις μεγαλύτερες εξαγωγούς σιτηρών στον κόσμο που έχει πληγεί από τον καύσωνα, αναμένεται να περιορίσει τις εξαγωγές της στα 3,5 εκατ. τόνους μέχρι το τέλος του χρόνου.
Η Ουκρανία, μία από τις μεγαλύτερες εξαγωγούς σιτηρών στον κόσμο που έχει πληγεί από τον καύσωνα, αναμένεται να περιορίσει τις εξαγωγές της στα 3,5 εκατ.τόνους μέχρι το τέλος του χρόνου, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Πολιτικής, Μικόλα Πρισιαζνιούκ.

«Προτείνουμε να επιτραπεί η εξαγωγή 2,5 εκατ. τόνων σιτηρών μέχρι το τέλος της χρονιάς, ενώ ένα εκατομμύριο τόνοι βρίσκονται ήδη στα ουκρανικά λιμάνια», διευκρίνισε ο υπουργός.

 Το θέμα θα εξεταστεί αύριο από το υπουργικό συμβούλιο σε συνεργασία με τους εμπόρους σιτηρών, πρόσθεσε ο υπουργός. Το μέτρο του περιορισμού των εξαγωγών θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Σεπτεμβρίου.

Η Ουκρανία, που είναι η μεγαλύτερη χώρα στις εξαγωγές κριθαριού και η έκτη στις εξαγωγές σιταριού, εξήγαγε περισσότερους από 21 εκατομμύρια τόνους σιτηρών από τον Ιούλιο του 2009 έως τον Ιούνιο του 2010.

ZENITH