Skip to main content

Περιορίζονται οι πυρκαγιές σε Σάμο και Νεμέα

Υπό μερικό έλεγχο κατάφεραν να θέσουν οι δυνάμεις πυρόσβεσης, οι εθελοντές, ο στρατός και οι πολίτες, τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στο Κακοπέρατο της Σάμου.
Υπό μερικό έλεγχο κατάφεραν να θέσουν οι δυνάμεις πυρόσβεσης, οι εθελοντές, ο στρατός και οι πολίτες, τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στο Κακοπέρατο της Σάμου.

Η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων, με αποτέλεσμα να κατευθυνθεί γρήγορα προς τον Μαραθόκαμπο, την περιοχή του Κάμπου και τα Βοτσαλάκια.

Περισσότερο επλήγησαν τα Βοτσαλάκια που για προληπτικούς λόγους η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, η τοπική αυτοδιοίκηση, η πυροσβεστική και ο στρατός απομάκρυναν προληπτικά τους επισκέπτες σε σημείο που δεν θα τους έπνιγαν οι πυκνοί καπνοί που είχαν σκεπάσει τα Βοτσαλάκια.

Η μάχη δόθηκε στην περιοχή Τσούρκα αργά χθες το βράδυ για να μην περάσει η φωτιά προς την περιοχή του Λιμνιώνα.

Παρ΄ όλο που η πυρκαγιά έφτασε και έγλυψε τις αυλές των σπιτιών στις παρυφές του οικισμού Βοτσαλάκια, οι επίγειες δυνάμεις κατάφεραν να την ελέγξουν ώστε να μη κινδυνέψει περιουσία ή ανθρώπινη ζωή. Η σημερινή μέρα δεν μοιάζει με τίποτα με τη χθεσινή εφιαλτική νύχτα. Ήδη ο νομάρχης Σάμου υπέγραψε την άρση του εγγράφου που κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, οι τουρίστες επιστρέφουν στα καταλύματά τους και η ζωή για τους κατοίκους της περιοχής κυλάει σε κανονικούς ρυθμούς.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η φωτιά αποτέφρωσε περίπου 10.000 στρέμματα δασικής και μικρής καλλιεργήσιμης έκτασης ενώ από αέρος πήραν μέρος έξι πυροσβεστικά αεροπλάνα και τέσσερα ελικόπτερα, ενώ πεζοπόρα τμήματα από Θεσσαλονίκη και Αθήνα μαζί με τον υπαρχηγό του Πυροσβεστικού έφτασαν από την πρώτη στιγμή στη Σάμο.

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην Αρχαία Νεμέα

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή του κόμβου της Αρχαίας Νεμέας. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής από εδάφους και αέρος συνεχίζουν το έργο τους για πλήρη κατάσβεση της φωτιάς.

ZENITH