Skip to main content

Πεταλωτής: Ανάσα το Συμβόλαιο Στήριξης ΜμΕ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε ανάσα στην πραγματική οικονομία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τη σημερινή υπογραφή του Συμβολαίου Στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, χαρακτήρισε ανάσα στην πραγματική οικονομία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τη σημερινή υπογραφή του Συμβολαίου Στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, μεταξύ της υπουργού Οικονομίας, Λούκας Κατσέλη, και των παραγωγικών φορέων.

Όπως είπε ο κ. Πεταλωτής, δεν υπάρχουν ζητήματα περαιτέρω επεξεργασίας στο άρτι ψηφισθέν ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Σε ό,τι αφορά στην πρόταση Σάλλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι δρομολογείται η επιλογή συμβούλου για την αποτίμηση, ενώ θα συνεδριάσει και η Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων.

Σημείωσε, δε, ότι αυτήν τη στιγμή η κυβέρνηση εξετάζει τη συγκεκριμένη πρόταση, που κατέθεσε ο κ. Σάλλας, προσθέτοντας πως «δεν υπάρχει πληροφόρηση για το αν θα υπάρξουν ανάλογες κινήσεις από άλλες τράπεζες».

Δεν θα γίνουν αλλαγές στο Ασφαλιστικό

Ερωτηθείς αν μετά την έκθεση του ΔΝΤ υπάρχει περίπτωση να προκύψουν και νέα μέτρα για το Ασφαλιστικό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο μόλις ψηφίστηκε και ήδη «έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτηταμέτρα, ώστε να είναι βιώσιμο και κατά το δυνατόν δίκαιο, συνεπώς δενυπάρχουν ζητήματα περαιτέρω επεξεργασίας του και αλλαγής του».

ZENITH