Skip to main content

Πεταλωτής: «Δεν πάμε για πτώχευση»

Την πεποίθηση της κυβέρνησης ότι η χώρα μας δεν κινδυνεύει με χρεοκοπία εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα βαδίζει σε οικονομική ανάταση.
«Δεν πάμε σε πτώχευση. Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι πάμε θετικά για την οικονομία μας και αυτό θα αποδεικνύεται μέρα με την ημέρα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ερωτηθείς αν είναι «ορατός» ο κίνδυνος χρεοκοπίας.

Πρόσθεσε δε ότι «η χώρα μας βαδίζει, με μια συνεχή αξιοπιστία, προς την ανάταξη της οικονομίας της, μέσα από πολύ σοβαρή δουλειά που γίνεται τους τελευταίους τρεις μήνες από την κυβέρνηση, με πολύ μεγάλη συναίνεση του ελληνικού λαού, που δείχνει μια εξαιρετική ωριμότητα σε αυτή τη χρονική συγκυρία».

Δηλώσεις για τους ειδικούς γραμματείς

Στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας παρέπεμψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ερωτηθείς για ποιον λόγο ο κ. Ά. Αλεξόπουλος δεν αποδέχτηκε τη θέση του ειδικού γραμματέα Ανταγωνιστικότητας στο υπουργείο Οικονομίας.

Επιπλέον, κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η σύζυγος του ειδικού γραμματέα Κεντρικής Υπηρεσίας Υδάτων κ. Ανδ. Ανδρεαδάκη «έχει εταιρεία που δραστηριοποιείται σε χώρο που εποπτεύει ο ίδιος», ο κ. Πεταλωτής είπε ότι «θα πρέπει να είμαστε μεν προσεκτικοί, αλλά δεν πρέπει να ποινικοποιούμε τις επαγγελματικές ενασχολήσεις των συζύγων ή συγγενών». Τόνισε ότι «εάν προκύψει κάποιο ζήτημα διαπλοκής ή διαφθοράς, είμαστε οι πρώτοι που θα το αναδείξουμε και που θα το καταδικάσουμε».

ZENITH