Skip to main content

Πεταλωτής: «Εντός ημερών η απόφαση για συνάντηση των πολιτικών αρχηγών»

«Μας ενδιαφέρει η πολιτική και όχι τα πρόσωπα», είπε ο Γ. Πεταλωτής απαντώντας σε ερώτηση για την εκλογή Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ.
Απαντώντας στο ερώτημα αν η κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη από την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, είπε ότι «μας ενδιαφέρει η πολιτική και όχι τα πρόσωπα».

Σε ό,τι αφορά ενδεχόμενη αλλαγή της πολιτικής της κυβέρνησης λόγω εκλογής αρχηγού στην αξιωματική αντιπολίτευση, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι «κριθήκαμε πριν από 50 ημέρες λαμβάνοντας πολύ ισχυρή εντολή από τον ελληνικό λαό, ενώ η πολιτική της ΝΔ καταδικάστηκε από τους Έλληνες πολίτες».

«Aυτά που έχει κάνει αυτή η κυβέρνηση στις 50 ημέρες διακυβέρνησής της δεν έχουν γίνει από άλλες κυβερνήσεις εδώ και χρόνια», τόνισε.

Στην ερώτηση αν η κυβέρνηση προβληματίζεται από ενδεχόμενη άρνηση του κ. Σαμαρά για συναίνεση στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Πεταλωτής απάντησε: «Αυτό είναι ευθύνη του κ. Σαμαρά».

«Εντός των ημερών θα φανεί το πότε ο πρωθυπουργός θα καλέσει συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», δήλωσε ο κ. Πεταλωτής απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνήθηκε να σχολιάσει δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία «μετά την εκλογή αρχηγού της ΝΔ θα βγουν τα άπλυτά της στην φόρα», ενώ στην ερώτηση πώς θα απαντήσει η κυβέρνηση στην σκληρή αντιπολίτευση που αναμένεται τόνισε ότι «ο πόλεμος είναι με τα προβλήματα της χώρας».

ZENITH