Skip to main content

Πεταλωτής: Η ΝΔ δεν έκανε σφάλματα, αλλά εγκλήματα

Στην αντεπίθεση πέρασε το ΠΑΣΟΚ μετά τις επικρίσεις από τον Α. Σαμαρά, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να δηλώνει ότι οι κυβερνήσεις της ΝΔ δεν έκαναν σφάλματα, αλλά πραγματικά εγκλήματα εις βάρος της χώ
Στην αντεπίθεση πέρασε το ΠΑΣΟΚ μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε η κυβέρνηση από τον Αντώνη Σαμαρά, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιώργο Πεταλωτή, να δηλώνει ότι οι κυβερνήσεις της ΝΔ δεν έκαναν σφάλματα, αλλά πραγματικά εγκλήματα εις βάρος της χώρας.

«Γιατί όταν το ελληνικό κράτος από το 1830 μέχρι το 2004 είχε δανειστεί 180 δις ευρώ και μέσα σε μια πενταετία δανείζεται άλλα 120 δις, αυτό είναι έγκλημα εις βάρος όλων των Ελλήνων και των μελλοντικών γενεών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το ομολόγησαν άλλωστε και οι ίδιοι, εκ παραδρομής, πριν λίγες μέρες: Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παρέλαβε από τη ΝΔ κρίση χρέους και κρίση ελλείμματος.  Έκτοτε δεν το έχουν επαναλάβει. Όπως δεν επαναλαμβάνουν ότι το ΠΑΣΟΚ φούσκωσε το έλλειμμα, που είχαν το θράσος να υποστηρίζουν μέχρι πριν λίγες μέρες», συνέχισε.

«Τα στοιχεία της Eurostat είναι αμείλικτα και αποδεικνύουν το μέγεθος του εγκλήματος που συντέλεσαν. Εγκλήματα που οδήγησαν την ελληνική οικονομία στην παρούσα κατάσταση. Αυτή την αλήθεια δεν μπορεί να την αποφύγει ο κ. Σαμαράς που παριστάνει τον έκπληκτο», κατέληξε.

«Δεν θα ληφθούν νέα μέτρα το 2010»

«Δεν χρειάζεται να πάρουμε νέα μέτρα για το 2010», διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, απαντώντας στα σενάρια που θέλουν το ΔΝΤ να επιβάλει νέα σκληρά μέτρα, δεν διέψευσε ωστόσο ότι το ΠΣΑ θα προσαρμοστεί για το 2011-2012.

«Προσαρμόζοντας το πρόγραμμα σταθερότητας για την επόμενη διετία, θα προχωρήσουμε έτσι ώστε να δανειζόμαστε με τον καλύτερο τρόπο», είπε χαρακτηριστικα.

Αναφερόμενος στις φημολογίες για λήψη ακραίων μέτρων, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι όσοι τις σπέρνουν έχουν την ευθύνη των πράξεών τους, καθώς πλήττουν μόνο τους ίδιους.

Παράλληλα, θέλησε να επαναλάβει πως «δεν έχουμε προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αλλά προχωράμε στην ενεργοποίηση του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης».

ZENITH