Skip to main content

Πεταλωτής: «Με αναλογικό τρόπο οι περικοπές των επιδομάτων»

Διέψευσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής τις φήμες για περικοπή όλων των επιδομάτων κατά 10%, επαναλαμβάνοντας ότι «η απόφαση είναι να περικοπεί το συνολικό κονδύλι των επιδομάτων κ
Διέψευσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής τις φήμες για περικοπή όλων των επιδομάτων κατά 10%, επαναλαμβάνοντας ότι «η απόφαση είναι να περικοπεί το συνολικό κονδύλι των επιδομάτων κατά 10%».

Από τις περικοπές, όπως ανέφερε, θα εξαιρούνται σημαντικά επιδόματα, όπως είναι το οικογενειακό επίδομα και «σειρά από επιδόματα που θα εξειδικευτούν», ενώ διευκρίνισε ότι η περικοπή των επιδομάτων θα γίνεται με «αναλογικό» τρόπο, εξηγώντας ότι στα χαμηλά επιδόματα η περικοπή θα είναι πολύ μικρότερη απ’ ό,τι στα υψηλά επιδόματα.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Πεταλωτής δήλωσε ότι «σαφώς και παρακολουθούμε την εκτίναξη των spreads και τη διακύμανσή τους, γιατί έχει άμεση επίδραση στην οικονομία μας, όμως δεν χαράσσουμε την πολιτική μας με τις καθημερινές αυξομειώσεις τους».

Πρόσθεσε δε ότι την κυβέρνηση την ενδιαφέρει να έχει σταθερότητα στις επιλογές της και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι βάζοντας ζητήματα και θεμέλια αξιοπιστίας της ελληνικής οικονομίας, οι διεθνείς αγορές θα αντιδρούν με τον θεμιτό τρόπο.

Σε ό,τι αφορά στο ΕΣΠΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση εργάζεται ήδη σκληρά, γίνεται αναθεώρηση των στόχων του, καθώς επίσης και ότι δεν καθυστερεί η απορροφητικότητα και η υλοποίησή του.

Σχετικά με τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής και το ρόλο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου σε αυτή, ο κ. Πεταλωτής επεσήμανε ότι στόχος της επιτροπής είνια η παρακολούθηση του Προγράμματος Σταθερότητας και μια επίβλεψη για το τι γίνεται με τις ΔΕΚΟ.

«Ο κ. Πάγκαλος είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και έχει το συγκεκριμένο ρόλο. Τα οικονομικά, όμως, εννοείται τα σχεδιάζει και τα υλοποιεί το οικονομικό επιτελείο και βεβαίως με τη συνδρομή σύσσωμης της κυβέρνησης», πρόσθεσε.

ZENITH