Skip to main content

Πεταλωτής: Στρατηγική επιλογή η στενή συνεργασία με τη Βουλγαρία

Η στενή συνεργασία με τη Βουλγαρία είναι θέμα στρατηγικής επιλογής της Ελλάδας και βλέπουμε ότι η Βουλγαρία ανταποκρίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε συνέντευξη
Η στενή συνεργασία με τη Βουλγαρία είναι θέμα στρατηγικής επιλογής της Ελλάδας και βλέπουμε ότι η Βουλγαρία ανταποκρίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτή είναι τουλάχιστον η αίσθησή μας, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, σε συνέντευξη την οποία παραχώρησε χθες στη δημόσια τηλεόραση ΒΝΤ της Βουλγαρίας.

Ο κ. Πεταλωτής συνόδευε τον πρωθυπουργό στην επίσκεψή του στη Σόφια και στη κοινή συνεδρίαση των κυβερνήσεων Ελλάδας - Βουλγαρίας και στις δηλώσεις του υπενθύμισε ότι ανάλογη συνεδρίαση έγινε και με την Τουρκία.

Υπογράμμισε ότι με τη Βουλγαρία, με την οποία είμαστε γειτονικές χώρες και εταίροι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υπάρχει ευρύτατο φάσμα δυνατοτήτων για ανάπτυξη της συνεργασίας σε όλους τους τομείς. Ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι οι δύο χώρες αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα, όπως στη χρηματοδότηση του συστήματος δημόσιας υγείας, για την επίλυση των οποίων θα βοηθήσει η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών.

«Ως κυβέρνηση καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων των Ελλήνων γεωργών και αισιοδοξούμε ότι από την πλευρά μας δεν πρόκειται να προκύψουν παρόμοια θέματα», ανέφερε απαντώντας σε ερώτηση του ΒΝΤ για τον αποκλεισμό των ελληνοβουλγαρικών συνόρων από τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των Ελλήνων αγροτών τον περασμένο Ιανουάριο.

«Σε διμερές επίπεδο, το κοινό θέμα είναι ότι όταν υπάρχει άμεση επαφή και διάλογος, όταν υπάρχει αμοιβαία κατανόηση, τότε παρόμοια προβλήματα, αλλά και όλα τα υπόλοιπα λύνονται πολύ πιο εύκολα και ανώδυνα», επεσήμανε ο κ. Πεταλωτής.

«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η περιοχή μας, τα Βαλκάνια, όπου βρίσκονται η Ελλάδα και η Βουλγαρία, να γίνουν ενεργειακός κόμβος. Αυτό εξυπηρετεί το συμφέρον τόσο της Ελλάδας και της Βουλγαρίας, όσο και εκείνα των γειτονικών κρατών», επεσήμανε ο κ. Πεταλωτής.

ZENITH