Skip to main content

Πεταλωτής: Χρονιά αλλαγών για τη σωτηρία της χώρας το 2010

«Το 2010 θα είναι η χρονιά των μεγάλων αποφάσεων και αλλαγών για τη σωτηρία και την πρόοδο της χώρας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ αναφέρθηκε και στον ενδιαφέρον που επιδεικνύεται από ξένες
«Το 2010 θα είναι η χρονιά των μεγάλων αποφάσεων και αλλαγών για τη σωτηρία και την πρόοδο της χώρας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής και συμπλήρωσε ότι ο «Καλλικράτης» που συζητείται σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής είναι μια από αυτές.

Ο Γιώργος Πεταλωτής χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως το μεγαλύτερο σχέδιο διοικητικής αναδιάρθρωσης της χώρας και τόνισε ότι θα είναι μια πραγματική επανάσταση για τα διοικητικά δρώμενα.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδιαφέρον που επιδεικνύεται από ξένες χώρες για επενδύσεις στην Ελλάδα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε: «Είναι παρήγορο ότι είναι πλέον ελκυστική η χώρα μας για επενδύσεις. Αυτό γίνεται με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που έχει πάρει η κυβέρνηση, όμως χρειάζεται ακόμη περισσότερη εμπέδωση του κλίματος αξιοπιστίας, ώστε να πείσουμε ότι υπάρχει ασφαλές οικονομικό περιβάλλον, για να προσελκύουμε τις επενδύσεις».

Μάλιστα, σε ερώτηση εάν υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στην προσέλκυση επενδύσεων και ορισμένες αλλαγές σε εργασιακά ζητήματα, ο κ. Πεταλωτης απάντησε πως «τις επενδύσεις τις θέλουμε, γιατί χωρίς αυτές δεν θα υπάρχουν και θέσεις εργασίας».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «θέλουμε οι επενδύσεις να διασφαλίζουν πρώτα από όλα τις θέσεις εργασίας και εκεί δεν κάνουμε καμία έκπτωση».

Σημείωσε δε ότι δεν υπάρχει καμία προϋπόθεση για να έρθουν επενδύσεις και ότι το θέμα των μισθών δεν έχει καμία σχέση με τις επενδύσεις.

ZENITH