Skip to main content

Πιερία: Αίτημα για παράταση καταβολής ΦΠΑ και ασφαλιστικών εισφορών

Την κατ΄ εξαίρεση αντιμετώπιση για τους επιχειρηματίες της Πιερίας, λόγω του οικονομικού μαρασμού που δημιούργησε στην περιοχή ο αποκλεισμός της εθνικής οδού στα Τέμπη, ζητάει το τοπικό Επιμελητήριο.
Την κατ΄ εξαίρεση αντιμετώπιση στο χρόνο καταβολής του ΦΠΑ και των ασφαλιστικών εισφορών για τους επιχειρηματίες της Πιερίας, λόγω ειδικών συνθηκών, με μια ειδική ρύθμιση παράτασης ζητάει το Επιμελητήριο Πιερίας από τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, και τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα.

Όπως σημειώνεται στο σχετικό υπόμνημα του επιμελητηρίου, ζητείται η έγκριση ειδικών ρυθμίσεων για τους επιχειρηματίες της Πιερίας διότι από τη στιγμή που συνέβησαν οι κατολισθήσεις στα Τέμπη ιδιώτες, επαγγελματίες μεταφορείς, λεωφορεία των ΚΤΕΛ είτε απέφυγαν είτε υποχρεώθηκαν να παρακάμψουν την Πιερία οδηγώντας την σε έναν άνευ προηγουμένου οικονομικό απομονωτισμό.

«Ορισμένες μάλιστα περιοχές, όπως αυτή της Νότιας Πιερίας έχει περιέλθει σε μαζικό οικονομικό μαρασμό. Δυστυχώς όμως το κλείσιμο των Τεμπών είχε και συνεχίζει να έχει αλυσιδωτές αντιδράσεις που ξεκινούν από το χιονοδρομικό κέντρο του Ελατοχωρίου, διέρχονται με ισχύ από τις επιχειρήσεις επί του οδικού άξονα και κατ΄ επέκταση επηρεάζουν το σύνολο της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου», υπογραμμίζει το επιμελητηριο.

Ως εκ τούτου, το επιμελητήριο ζητάει:

- Την άμεση αποκατάσταση του οδικού άξονα στο ύψος των Τεμπών, γιατί, αν οι εργασίες δεν ολοκληρωθούν έως τον Απρίλιο του 2010, «θα δοθεί τελειωτικό χτύπημα στις επιχειρήσεις μας με ανυπολόγιστες συνέπειες».

- Με κοινή Υπουργική Απόφαση να αναγνωριστεί η έκτακτη και εξαιρετικά δυσμενής συγκυρία που βαρύνει το Νομό Πιερίας και να εκδοθεί ΦΕΚ που θα επιτρέπει την κατ΄ εξαίρεσιν παράταση υποβολής ΦΠΑ και ασφαλιστικών εισφορών στις επιχειρήσεις του νομού μέσα από ένα καθεστώς ειδικών ρυθμίσεων.

ZENITH