Skip to main content

Πιέσεις στα ελληνικά ομόλογα προβλέπει η UBS

Yποχωρούν σήμερα τα spreads των ελληνικών 10ετών ομολόγων, την ίδια στιγμή που νέα ανάλυση της UBS για τα ελληνικά ομόλογα προκαλεί έντονες ανησυχίες.
Yποχωρούν τα spreads των ελληνικών 10ετών ομολόγων με το πριμ διακράτησης του ελληνικού 10ετούς ομολόγου, έναντι του αντίστοιχου γερμανικού να διαμορφώνεται στις 787 μονάδες βάσης, κατά 2,8 μ.β. χαμηλότερα σε σχέση με το κλείσιμο της Τρίτης. Τα πενταετή ελληνικά CDS βρίσκονται στις 1.006,45 μ.β.

UBS: Έρχονται πιέσεις για τα ελληνικά ομόλογα

Έντονες ανησυχίες προκαλεί η νέα έκθεση της UBS, η οποία προβλέπει πιέσεις στα ελληνικά ομόλογα, καθώς, όπως αναφέρει, τέλος Ιουνίου θα απομακρυνθούν από τους δείκτες των κρατικών ομολόγων, περιορίζοντας έτσι και τη ζήτηση από την πλευρά των επενδυτών που χρησιμοποιούν τους δείκτες ως οδηγό για τον καταμερισμό των funds.

Μάλιστα, η UBS αιτιολογεί την έξοδο των ελληνικών ομολόγων από τους δείκτες ως αποτέλεσμα της υποβάθμισης της ελληνικής οικονομίας από την Moody΄s. «Οι διαχειριστές αναμένεται να πουλήσουν ελληνικά ομόλογα και να επαναπροσδιορίσουν τη θέση τους μεταξύ άλλων για τα ομόλογα των χωρών της ευρωζώνης, κάτι που λογικά θα ασκήσει πιέσεις στις ελληνικές αποδόσεις», αναφέρεται στο report της UBS.

ZENITH