Skip to main content

Πήλιο: Στα Χάνια το χιόνι ξεπέρασε τα 2,5 μέτρα ύψος

Καλύφθηκε απ' τα χιόνια το Πήλιο καθώς χιονίζει ασταμάτητα τις δυο τελευταίες ημέρες. Στα Χάνια, το πιο ορεινό χωριό, σε ορισμένα σημεία το χιόνι να ξεπερνάει τα 2,5 μέτρα ύψος.

Καλύφθηκε απ' τα χιόνια το Πήλιο καθώς χιονίζει ασταμάτητα τις δυο τελευταίες ημέρες με αποτέλεσμα στα Χάνια, το πιο ορεινό χωριό, σε ορισμένα σημεία το χιόνι να ξεπερνάει τα 2,5 μέτρα ύψος.

Ο μεγάλος όγκος χιονιού, δυσχεραίνει τις προσπάθειες των  εκχιονιστικών μηχανημάτων και κάνει απαραίτητη την χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων, τις οποίες επιβάλλουν κλιμάκια της Τροχαίας Μαγνησίας από την Πορταριά και πάνω.

Tο e-volos.gr μεταδίδει δήλωσης της  αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέας Κολυνδρίνη, σύμφωνα με την οποία οι στόχοι είναι δύο, να παραμείνει ανοικτό το οδικό δίκτυο του Πηλίου και να μην αποκλειστούν χωριά. Βεβαίως, με το χιονιά θα παραταθεί και η λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου, που αναμένεται να συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό επισκεπτών κατά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.  

Για σήμερα Τετάρτη αναμένεται να επικρατήσουν τα ίδια καιρικά φαινόμενα, ενώ από αύριο Πέμπτη προβλέπεται από τους μετεωρολόγους βελτίωση του καιρού.

φωτογραφία: e-volos.gr

ZENITH