Skip to main content

Πιθανό reverse split από την Alapis

Σε reverse split θα προχωρήσει η Alapis, στην περίπτωση που η μετοχή της μείνει χαμηλότερα από τα επίπεδα των 0,3 ευρώ, όπως ανέφερε η διοίκηση της εταιρίας κατά τη χθεσινή ετήσια παρουσίασή της σε αν
Σε reverse split θα προχωρήσει η Alapis, στην περίπτωση που η μετοχή της μείνει χαμηλότερα από τα επίπεδα των 0,3 ευρώ, όπως ανέφερε η διοίκηση της εταιρίας κατά τη χθεσινή ετήσια παρουσίασή της σε αναλυτές, σύμφωνα με το πρωινό report της Alpha Finance.

Σύμφωνα με το  report, η Alapis εκτιμά ότι τα έσοδα και τα EBITDA θα διατηρηθούν στα ίδια επίπεδα το 2010, ενώ ο στρατηγικός στόχος εξακολουθεί να είναι να καταστεί η εταιρία μία από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές στη ΝΑ Ευρώπη.

Επίσης, αναφέρεται ότι η εταιρία φιλοδοξεί να παράγει το 20-25% των εσόδων της από δραστηριότητες στο εξωτερικό έως το 2012, ενώ εκτιμά πως οι προτεινόμενες ρυθμίσεις στα τιμολόγια φαρμάκων θα έχουν θετικό αντίκτυπο στον κλάδο των γενόσημων (generics), καθώς στην Ελλάδα η διείσδυση είναι δύσκολη.
 
Τέλος, η διοίκηση ανέφερε ότι η Alapis δεν θα προβεί σε σημαντικές εξαγορές το 2010, ενώ οι κεφαλαιουχικές επενδύσεις θα είναι χαμηλότερες από πέρυσι.

ZENITH