Skip to main content

Πλαγιοκοπεί Σαμαρά ο Δένδιας: Να μην γίνουμε «ακροδεξιό γκρουπούσκουλο»

Ο πρώην υπουργός υποστηρίζει ότι η ΝΔ υπέστη τη μεγαλύτερη ήττα της ιστορίας της και κάνει λόγο για «κλακαδόρους» της ηγεσίας.

Πυρά κατά του Αντώνη Σαμαρά, χωρίς να τον κατονομάσει, για τα χαμηλά ποσοστά της ΝΔ, εξαπέλυσε ο βουλευτής της παράταξης Νίκος Δένδιας, ο οποίος απαιτεί «να πάει ο λογαριασμός σε αυτόν που επέτρεψε στην κοινωνία να μας θεωρεί ακροδεξιό μόρφωμα».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Δένδιας, ο οποίος φέρεται να είναι από τους δελφίνους του κόμματος, εξέφρασε την ελπίδα να μη διασπαστεί η ΝΔ, προειδοποιώντας για τον «εφιάλτη» το κόμμα να μετατραπεί σε ακροδεξιό γκρουπούσκουλο του 4% με 5%. «Δεν έχει σημασία ποιος είναι πρόεδρος της ΝΔ αν είναι ακροδεξιό γκρουπούσκουλο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Επιπρόσθετα, ο πρώην υπουργός έκανε λόγο για τη «μεγαλύτερη ήττα που έχει υπέστη ποτέ το κόμμα στην ιστορία του» και υπογράμμισε την ανάγκη να συζητηθεί η ήττα αυτή στα όργανα του κόμματος.

«Πρέπει να ξαναδούμε το ιδεολογικό μήνυμα μας, δεν πρέπει να γίνουμε ακροδεξιό γκρουπούσκουλο του 4 - 5%, όχι φασιστικό αλλά δημοκρατικό, μνημιονιακό αντί για αντιμνημονιακό», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Δένδιας.

Κατήγγειλε, δε, πως χθες στην Πολιτική Επιτροπής «είδαμε κλακαδόρους, που δεν είναι μέλη του κόμματος, με συγκεκριμένο σκοπό». «Δεν θυμάμαι να χω ξαναδεί κάτι τέτοιο, δεν είναι σοβαρά αυτά τα πράγματα», πρόσθεσε, ενώ κατέληξε υποστηρίζοντας πως «μας συνθλίβουν από αριστερά και δεξιά».

 

ZENITH