Skip to main content

Πλαίσιο: Αποζημίωση ύψους 3,6 εκατ. ευρώ

Η εταιρία ανακοίνωσε την ολοκλήρωση των διαδικασιών είσπραξης της αποζημίωσης ύψους 3,6 εκατ. ευρώ από Κοινοπραξία ασφαλιστικών εταιρειών, για την αποκατάσταση ζημιών που υπέστη από πυρκαγιά σε κατάστ
Την ολοκλήρωση των διαδικασιών είσπραξης της αποζημίωσης ύψους 3,6 εκατ. ευρώ από την Κοινοπραξία ασφαλιστικών εταιρειών «Αγροτική Ασφαλιστική, Groupama Φοίνιξ, Interamerican, AXA Ασφαλιστική, Εθνική, Commercial Value, Generali Hellas, Chartis Hellas», ανακοίνωσε η Πλαίσιο Computers AΕΒΕ.

Η αποζημίωση αφορά στην αποκατάσταση τόσο των θετικών ζημιών (υλικές ζημιές και καταστροφές του κτιρίου, των αποθεμάτων και εξοπλισμού αυτού) όσο και των αποθετικών ζημιών (απώλεια μικτού κέρδους εκ της μη λειτουργίας του καταστήματος) που υπέστη η εταιρεία , από την εκδηλωθείσα πυρκαγιά στο κατάστημα της οδού Στουρνάρη 24, η οποία έλαβε χώρα την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, από το συνολικό ως άνω ποσό της εισπραχθείσης αποζημιώσεως, ποσό 1.402.850,47 ευρώ θα συμψηφίσει την απαίτηση που είχε σχηματιστεί στις Οικονομικές Καταστάσεις της 31.12.2008 έναντι του ασφαλιστικού σχήματος για τις θετικές ζημιές, ενώ το υπόλοιπο ποσό 2.197.149,53 ευρώ θα επηρεάσει ως Λοιπό Έσοδο τα αποτελέσματα της τρέχουσας χρήσης.

Συνεπεία του προαναφερθέντος ποσού, η κερδοφορία της Εταιρείας, η οποία καθ΄όλη τη διάρκεια του 2009 είχε επηρεαστεί από τη μη λειτουργία του ιστορικού καταστήματος της Στουρνάρη, ενισχύεται στο τελευταίο τρίμηνο της χρήσης, καταλήγει η ανακοίνωση.

ZENITH