Skip to main content

Ποια έκπληξη ετοιμάζεται στην επόμενη Σύνοδο;

Οριστική θα πρέπει να θεωρείται η σύγκλιση έκτακτης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες στις 10 Μαϊου. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Γερμανίδα καγκελάριος έδωσε τη συγκατάθεσή της για την πραγμ
Οριστική θα πρέπει να θεωρείται η σύγκλιση έκτακτης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες στις 10 Μαϊου. Οι τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από το Βερολίνο, αναφέρουν ότι η Γερμανίδα καγκελάριος έδωσε τη συγκατάθεσή της για την πραγματοποίηση της πρωτοβουλίας, υπό έναν όρο: στη σύνοδο αυτή να συμμετάσχουν αποκλειστικά οι πρόεδροι και οι πρωθυπουργοί των χωρών - μελών της Ευρωζώνης, χωρίς την παρουσία υπουργών Οικονομικών.

Εξ΄ αυτού του γεγονότος, στην Αθήνα, συνάγεται το (λογικό) συμπέρασμα ότι η συνάντηση και η συζήτηση που θα γίνει θα έχει περισσότερο πολιτικό χαρακτήρα, ενώ εικάζεται ότι θα περιστραφεί κυρίως γύρω από την επόμενη μέρα στην Ευρωζώνη. Το μέλλον του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος απασχολεί πλέον έντονα τους Γερμανούς, ενώ δειλά - δειλά έχουν αρχίσει να ακούγονται και κάποιες συζητήσεις για το ενδεχόμενο εξόδου της ίδιας της ...Γερμανίας από το σύστημα.

ZENITH