Skip to main content

Ποια η διαδικασία πληρωμής για τους ημιυπαίθριους

Ρυθμίστηκε με την υπογραφή της σχετικής υπουργικής απόφασης η διαδικασία είσπραξης του ειδικού προστίμου για τους ημιυπαίθριους.
Ρυθμίστηκε με την υπογραφή της σχετικής υπουργικής απόφασης η διαδικασία είσπραξης του ειδικού προστίμου για τους ημιυπαίθριους.

Με την απόφαση, καθορίζονται ο τρόπος είσπραξης, οι τράπεζες που συμμετέχουν, οι κωδικοί πληρωμής και η διαδικασία απόδοσης των ποσών στο Ειδικό Ταμείο Εφαρμογής Ρυθμιστικών και Πολεοδομικών Σχεδίων (ΕΤΕΡΠΣ).

Όπως ανακοινώθηκε, οι πολίτες θα πρέπει να προσκομίσουν το έντυπο υπολογισμού του ειδικού προστίμου, που θα έχουν πάρει συμπληρωμένο από την πολεοδομική υπηρεσία, με επικολλημένο τον κωδικό πληρωμής.

Με το συγκεκριμένο έντυπο μπορούν να πληρώσουν μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ στις τράπεζες Millennium Bank, Aspis Bank, Τράπεζα Κύπρου, Emporiki Bank, Αγροτική Τράπεζα, Alpha Bank, Attica Bank, EFG Eurobank, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Γενική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, HSBC, Probank, Marfin-Egnatia Bank, Proton Bank AE, Πανελλήνια Τράπεζα, Citibank, Ένωση Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος (Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα, Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου, Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου, Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, Συνεταιριστική Τράπεζα Ευβοίας) καθώς και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος και στα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛ.ΤΑ.).

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, διευκρινίζονται λεπτομέρειες για τα στοιχεία από τα οποία αποτελούνται οι κωδικοί πληρωμής.

Ακόμη, αναφέρεται ότι τα εισπραττόμενα ποσά, με εντολή της ΔΙΑΣ ΑΕ, αποδίδονται στην Τράπεζα της Ελλάδος και πιστώνονται υπέρ του ΕΤΕΡΠΣ σε ειδικό κωδικό, με την επωνυμία «ΕΤΕΡΠΣ Ταμείο Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταβάλουν το ειδικό πρόστιμο στις παραπάνω τράπεζες από τη Δευτέρα 12 Ιουλίου.

ZENITH