Skip to main content

Ποια καθήκοντα αναλαμβάνουν οι βουλευτές Θεσσαλονίκης της αντιπολίτευσης

Οι 15 βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης τοποθετήθηκαν στις έξι διαρκείς επιτροπές της Βουλής και έχουν πλέον συγκεκριμένες αρμοδιότητες.

 του Τάσου Τασιούλα

Ανακοινώθηκαν και τα καθήκοντα, οι τομείς ευθύνης και οι νέες αρμοδιότητες που αναλαμβάνουν οι βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης που εξελέγησαν στην Α’ και Β’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Η κατανομή τους στις διαρκείς επιτροπές της Βουλής καταδεικνύει μόνο ένα μέρος των κοινοβουλευτικών αρμοδιοτήτων τους, ενώ όπως τόνισαν στη Voria.gr βουλευτές, θα υπάρχουν και μια σειρά άλλων καθηκόντων στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού έργου, με εξειδίκευση για τον καθένα και με βάση τα ενδιαφέροντα, αλλά και την εμπειρία του καθενός.

Νέα Δημοκρατία

Από τη ΝΔ, ο Σταύρος Καλαφάτης, όπως είχε γράψει προ ημερών η Voria.gr, θα συμμετέχει στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, όπου άλλωστε είχε διατελέσει και γραμματέας το 2004.

Ο Κώστας Γκιουλέκας θα είναι στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Η Έλενα Ράπτη θα είναι μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων.

Οι δυο βουλευτές της ΝΔ από τη Β’ Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Καράογλου και Σάββας Αναστασιάδης, θα συμμετέχουν στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων.

Χρυσή Αυγή

Από τη Χρυσή Αυγή, ο Αντώνης Γρέγος συμμετέχει σε δυο Επιτροπές: Μορφωτικών Υποθέσεων και Κοινωνικών Υποθέσεων, ενώ ο Φώτης Γραικός συμμετέχει επίσης στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.

Ποτάμι

Από το Ποτάμι, η Χριστίνα Ταχιάου συμμετέχει στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, ενώ η Κατερίνα Μάρκου τοποθετήθηκε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων.

ΚΚΕ

Από το ΚΚΕ, ο Θανάσης Βάρδαλης συμμετέχει στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και η Ελένη Γερασιμίδου θα είναι στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.

Ανεξάρτητοι Έλληνες

Από τους ΑΝΕΛ, ο Κωνσταντίνος Ζουράρις συμμετέχει στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και η Σταυρούλα Ξουλίδου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.

ΠΑΣΟΚ

Από το ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Αρβανιτίδης τοποθετήθηκε στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

ZENITH